סלט פסטה ניסואז

צלם: אנטולי מיכאלו | סטייליינג: ענת רן
צלם: אנטולי מיכאלו | סטייליינג: ענת רן

הרעיון בסלט פסטה-ניסואז הוא להגיש את המרכיבים בצלחת הגשה מרכזית כך שכל אחד מהסועדים בוחר את המרכיבים האהובים עליו. איזה כיף זה שכולם נהנים?

88 שיתופים | 132 צפיות

החומרים ל-3-2 מנות:

  • 1 חבילת גבעולי אספרגוס
  • 250 גרם פסטה קצרה, מבושלת לדרגת אל דנטה (מערבבים במעט שמן זית כדי שלא תידבק)
  • 15 זיתי קלמטה
  • 10 יחידות ארטישוק צלוי (להשיג במעדניות, לא חובה)
  • 20 עגבניות שרי (מומלץ בכמה צבעים)
  • 3-2 ביצים קשות

לסלט טונה:

  • 1 קופסת טונה משומרת, מסוננת מנוזלים
  • 1 כף מיונז
  • 1/2 בצל קטן, קצוץ דק
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • 2 כפות סלרי, קצוץ דק
  • מלח, פלפל שחור

לרוטב מיונז-פסטו לימוני:

  • 3 כפות מיונז
  • 1/2 כוס מיץ לימון
  • 1 כף פסטו
  • 3 כפות שמן זית
  • 2-1 שיני שום
  • מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:

  1. מסירים את בסיס גבעולי האספרגוס וחולטים אותם בסיר עם מים רותחים ומעט מלח עד שצבעם ירוק עז. מעבירים למי קרח לעצירת הבישול.
  2. מערבבים את כל מרכיבי סלט הטונה.
  3. מעבדים את כל מרכיבי רוטב המיונז-פסטו במעבד מזון. מעבירים לכלי הגשה.
  4. מניחים בצלחת את האספרגוס, הפסטה, הזיתים, הארטישוק הצלוי, העגבניות, הביצים, וסלט הטונה ומגישים לצד הרוטב.

הכותבת היא בעלת הבלוג טעימונת: הגיגים, טיפים ומתכונים של אם מבשלת