סלט קפרזה

סלט איטלקי המשלב עגבניות, מוצרלה ובזיליקום ומוגש בפורס ביצים

כשר, קל, מהיר, חלבי

מנה מוכרת המורכבת מהשילוש הקדוש של המטבח האיטלקי (כמו בצבעי הדגל) – עגבניות, מוצרלה ובזיליקום. כאן המנה מוגשת בדרך מפתיעה שמתאימה לפריסתה – בפורס ביצים.

החומרים ל-4 מנות:
2 כדורי מוצרלה טריים
2 עגבניות בשלות אך מוצקות
15 עלי בזיליקום
שמן זית
חומץ בלסמי
מלח ים אטלנטי
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
1. פורסים את כדורי המוצרלה לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ, פורסים כך גם את העגבניות.

2. מסדרים בצלחת את פרוסות המוצרלה ואת פרוסות העגבניות לסירוגין כשהן חופפות בחלקן. מפזרים ביניהן קרעים של עלי בזיליקום.

3. מתבלים את העגבניות והמוצרלה בשמן זית, מעט חומץ בלסמי, מלח ופלפל שחור ומגישים מיד, רצוי עם לחם טרי לטבילה במיץ הסלט שיישאר בסוף בצלחת.

מצרכים:

ל-4 מנות:
2 כדורי מוצרלה טריים
2 עגבניות בשלות אך מוצקות
15 עלי בזיליקום
שמן זית
חומץ בלסמי
מלח ים אטלנטי
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. פורסים את כדורי המוצרלה לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ, פורסים כך גם את העגבניות.

2. מסדרים בצלחת את פרוסות המוצרלה ואת פרוסות העגבניות לסירוגין כשהן חופפות בחלקן. מפזרים ביניהן קרעים של עלי בזיליקום.

3. מתבלים את העגבניות והמוצרלה בשמן זית, מעט חומץ בלסמי, מלח ופלפל שחור ומגישים מיד, רצוי עם לחם טרי לטבילה במיץ הסלט שיישאר בסוף בצלחת.

תגובות

Silence is Golden