סלמון צלוי עם בטטה ברוטב סלסה

צלם: איתיאל ציון
צלם: איתיאל ציון

מתכון לארוחת צהריים נפלאה: סלמון צלוי עם בטטה ברוטב סלסה ורדה-קשיו

88 שיתופים | 132 צפיות

כשר, קל, מהיר, פרווה

רוטב הסלסה ורדה שמכינים במיוחד עבור מנה זו, מתאים גם לדגים אחרים ולתפוחי אדמה, לכן כדאי להכין מראש כמות גדולה ולשמור במקרר.

החומרים ל-2 מנות:

  • 2 בטטות קלופות וחתוכות לפלחים
  • תרסיס שמן זית
  • מלח, פלפל
  • 2 נתחי סלמון טרי (או קפוא מופשר), 250 גר' כל אחד
  • לרוטב הסלסה ורדה-קשיו:
  • 3 כפות שמיר, קצוץ דק
  • 3 כפות פטרוזיליה, קצוצה דק
  • 3 כפות בצל ירוק, קצוץ דק
  • תרסיס שמן זית
  • 2 כפות חומץ
  • 1 כפית חרדל
  • 1 כף צלפים, קצוצים דק
  • 2 כפות אגוזי קשיו, קצוצים
  • מלח, פלפל

אופן ההכנה:

  1. מסדרים את פלחי הבטטה בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מרססים במעט תרסיס שמן זית ומתבלים במלח ובפלפל.
  2. אופים את פלחי הבטטה במשך כ-25 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, עד שהבטטות כמעט מוכנות (עשויות אך עדיין מוצקות).
  3. מתבלים את נתחי הדג במלח ובפלפל ומעבירים לתבנית לצד הבטטות. מחזירים לתנור ואופים במשך כ-12 דקות נוספות יחד עם הבטטות.
  4. מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב בצנצנת ויוצקים מהרוטב על הדג בעת ההגשה.

טיפ: משום שכל המנה נאפית בתבנית אחת, אפשר להעביר את המנה כמו שהיא (עם נייר האפייה) לקופסת פלסטיק. את הרוטב רצוי לשמור בצנצנת נפרדת.