סנדוויץ’ חזה עוף בפפריקות עם סלט קולסלאו

צלם: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: שרון טמיר
צלם: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: שרון טמיר

מתכון למנה מנצחת שאפשר לקחת בקלות לעבודה או לפיקניק

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

החומרים ל-4 סנדוויצ'ים:

1 ק"ג חזה עוף, פרוס לרצועות רחבות
1 כיכר לחם שיפון מלא, פרוס

למרינדה:

1 כף פפריקה מתוקה מעושנת
1/2 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית כמון
1/2 כפית כוסברה טחונה
3 כפות שמן זית

לסלט קולסלאו:
1 כרוב לבן, קצוץ דק
2 זוקיני, מגוררים
1 שן שום, קצוצה
1 חופן אורגנו, קצוץ
מיץ מ-1 לימון
מלח, פלפל שחור

לאיולי פלפל וצלפים:
1 פלפל קלוי, מקולף
10 צלפים כבושים
2 חלמונים
1 כפית חרדל חלק
מלח, פלפל שחור
2 שיני שום, קצוצות
2 כוסות (1/2 ליטר) שמן תירס
1 כף מיץ לימון

אופן ההכנה:

אופן הכנת המרינדה:

מערבבים בקערה את חומרי המרינדה ומשרים בה את רצועות חזה העוף במשך שעתיים.

אופן הכנת סלט הקולסלאו:

מערבבים את כל החומרים, מניחים לשעה, טועמים ומתקנים תיבול.

אופן הכנת איולי הפלפל והצלפים:

טוחנים במעבד מזון את החומרים מלבד השמן ומיץ הלימון. מזלפים בהדרגה את השמן תוך כדי הטחינה עד קבלת מרקם סמיך. מוסיפים את מיץ הלימון, טועמים ומתקנים תיבול.

אופן הרכבת המנה:

1. צולים את רצועות חזה העוף במחבת פסים או בפלנצ'ה מחורצת במשך כמה דקות.

2. מניחים על כל ג'בטה סלט קולסלאו בנדיבות, מוסיפים את רצועות חזה העוף הצלויות ומזלפים מעל את האיולי.

טיפ: חשוב לטעום את המרינדה לפני השריית הבשר ולבדוק שטעמיה מאוזנים