גראטן כרישה וגבינת אדם

גראטן כרישה וגבינת אדם. צילום: בן יוסטר
גראטן כרישה וגבינת אדם. צילום: בן יוסטר

במתכון הזה, שיצר לנו השף אבי ביטון, השמנת והיין הופכים את הכרישה לרכה ומתקתקה וגבינת האדם מעל מחברת את הכל בשלמות

88 שיתופים | 132 צפיות

תוכן שיווקי | ויליפוד

מתכון: שף אבי ביטון | צילום: בן יוסטר | סטיילינג: דיאנה לינדר | עיצוב: סטודיו אימג'ארט| כלים ומפות: בלו בנדנה, אירית בירן, זארה הום | שולחן: טומיק רהיטים

גראטן כרישה וגבינת אדם. צילום: בן יוסטר
גראטן כרישה וגבינת אדם. צילום: בן יוסטר

 

החומרים ל- 4-6 מנות:

5 כרישות נקיות, חתוכות לפרוסות בעובי 2 ס"מ

לרוטב:

1 כוס גבינת אדם מגורדת
1 מכל שמנת מתוקה
2 שיני שום כתושות
2 חלמונים
½ כפית פלפל לבן
3 כפות יין לבן
1 כפית חרדל חלק
מלח

לסלט עגבניות:

3 עגבניות קצוצות
1 בצל סגול קצוץ
צרור עלי רוקט קצוצים
מיץ מלימון אחד
5 כפות שמן זית
מלח גס

אופן ההכנה:

בקערה מערבבים את כל חומרי הרוטב.
בתבנית חסינת חום בקוטר 24 ס"מ מסדרים את הכרישה בצורה חופפת ויוצקים מעל את הרוטב. אופים בתנור ב־170 מעלות כ- 40 דקות עד להשחמה קלה.
מוציאים ומצננים לטמפרטורת החדר.

סלט העגבניות:

בקערה מערבבים את כל החומרים יחד ומגישים את הסלט לצד המנה.

גבינת אדם

גבינה הולנדית חצי קשה העשויה מחלב בקר ומקורה בעיירה אדם שבצפון הולנד – שם מיוצרת באופן מסורתי בצורת כדור. בעלת אחוזי שומן נמוכים יחסית לגבינות מסוגה (גאודה, אמנטל), ולכן מרקמה מעט רך יותר. טעמה עדין מאוד ולעיתים אף אגוזי, צבעה הפנימי צהוב, והיא עטופה בשעווה אדומה ששומרת עליה ובמקביל הפכה להיות גם סימן ההיכר שלה.

גבינת אדם. צילום: יח"צ
גבינת אדם. צילום: יח"צ

כל גבינה והעולם שלה: חוברת המתכונים של ויליפוד