מאפה גבינת קממבר ברוטב ענבים ויין לבן
מאפה בסגנון צרפתי קלאסי שמתאים לפתיחה של כל ארוחה או לבראנץ מפנק. ניתן להגישו לצד סלט ירוק רענן. בכל מקרה, הוא חובה על שולחן החג של שבועות
תוכן שיווקי | ויליפוד
החומרים ל- 2 מאפים
(מתאים ל- 4 סועדים)
2 גבינות קממבר קסטלו 125 גר'
לבצק:
250 גר' גבינת שמנת רכה Arla
50 גר' חמאה
קמח לפי הצורך
2 ביצים
לרוטב:
100 גר' ענבים
2 כוסות יין לבן
1 כוכב אניס
3 כפות סוכר
אופן ההכנה למאפה אחד:
בקערה מערבבים את כל חומרי המאפה עד ליצירת בצק חלק וגמיש. מניילנים ומצננים לילה במקרר.
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
מחלקים את הבצק ל- 2 ומרדדים כל חלק לעיגול בעובי של ½ ס"מ.
מניחים את גבינת הקממבר במרכז עיגול בצק אחד ועוטפים עם עיגול בצק נוסף לצורת כדור. מדביקים את שני עיגולי הבצק היטב ואופים בתנור החם עד להשחמה.
הרוטב:
בסיר קטן מבשלים את היין, ענבים וכוכב האניס. מוסיפים את הסוכר ומבשלים עד לקבלת סירופ סמיך.
ההגשה:
יוצקים מעט רוטב על צלחת הגשה ומניחים עליו את המאפה.
גבינת קממבר קסטלו
גבינה רכה ושמנה העשויה מחלב בקר ומכוסה בקרום עובש לבן. זמן ההבחלה שלה נע בין 3 ל-10 שבועות והיא נחשבת לגבינה אלגנטית – הצרפתים נוהגים לאכול אותה בסוף הארוחה כקינוח לצד כוס יין משובח.