עוגה במתנה

מחפשים רעיון למתנה מקורית למארחים בתקופת החגים? קבלו מדריך להכנת עוגת דבש ותפוחים אישית, שאפשר להכין עם הילדים, שלב אחר שלב

88 שיתופים | 132 צפיות

כבכל שנה, ממש בימים אלו, שנייה לפני "החגים", נשאלת השאלה "היכן אתם עושים את החג?" כמו כל משפחה יהודית, גם אצלנו זה כך. האמת היא שתקופת החגים אהובה עליי במיוחד, זה הזמן לאירועים משפחתיים נרחבים, כל הסבים והסבתות, הורים, ילדים, נכדים, נינים, דודים ובני דודים תחת קורת גג אחת, עם יין, אוכל נהדר ומצב רוח מצוין, מה עוד צריך?

אז אחרי שסיכמנו מי מארח בחג הזה, אנו ניגשים לחיפוש הקדחתני אחר מתנות לכל הקרואים, מתנות למארחים, לבני המשפחה וכמובן לכל הילדים.

כשבוע-שבועיים לפני שעת "השין", מגיעים אל חלוקת התפקידים בשולחן החג. באופן טבעי, לכל אחד יש את "המתכון המנצח שלו" שאותו הוא מתבקש להכין (וכמובן שיש כאלה שיודעים לקנות מצוין, גם את זה צריך לדעת לעשות היטב).

מאחר ואני שף קונדיטור, שגם מנהלת עסק של סדנאות בישול לילדים ונוהגת תמיד לפנק ולהפתיע את המשפחה והחברים במטעמים שאני מכינה במו ידיי, בדרך כלל בארוחות החג, אני ממונה על הכנת הקינוחים. כמובן שאני מאוד אוהבת להכין ואני גם "מכורה" למתוק, החלטתי שהשנה אני רוצה להפתיע את כל ילדי המשפחה ושהם יהיו אלה שיכינו למבוגרים עוגות וקינוחים. למה לא לפנק טיפה את ההורים?

אם בסדנאות הבישול לילדים שאני עורכת כל הילדים מסוגלים ואוהבים לבשל ולאפות, מדוע שילדי המשפחה לא יאהבו? אז הכנתי מתכון לעוגת דבש נהדרת וקלה להכנה. מומלץ ליהנות מהכנת עוגת הדבש לחג יחד עם הילדים, לארוז עם כלי הגשה יפים ולתת כשי לקרובים שאליהם קופצים בתקופת החגים.

עוגת דבש ותפוחים אישית

חומרי גלם (לכ-22 עוגות אישיות)

  • 3 ביצים
  • 3 תפוחי עץ
  • 1 כוס סוכר
  • 3 כפיות סוכר
  • 4 כפות שמן
  • 1 כוס דבש
  • 3 כוסות קמח תופח
  • עטרות נייר לאפייה
  • 1 כף אבקת נס קפה
  • 1 כפית קינמון
  • 3/4 כוס תמצית תה
  • 1 כפית אבקת סודה לשתיה
  • 22 תבניות מאפינס אישיות / תבניות אלומיניום אישיות

אופן ההכנה

1. מכינים תמצית תה עם 3/4 כוס מים רתוחים + תיון אחד ונותנים לתיון לעמוד עד לקבלת תה חזק מאוד. מוציאים את התיון ומשאירים את התמצית להצטנן מעט.

2. שוברים את הביצים לתוך קערה גדולה, מוסיפים סוכר ומערבבים היטב במטרפה.

3. מוסיפים את השמן.

4. מוסיפים את הדבש וטורפים היטב.

5. מוסיפים את הקמח התופח ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם חלק ללא גושים.

6. מוסיפים את אבקת הנס קפה + הקינמון + סודה לשתיה ומערבבים היטב.

7. מוסיפים בעדינות, תוך כדי ערבוב, את תמצית התה. למערבבים עד לקבלת מרקם חלק של התערובת.

8. כעת חותכים את התפוחים לקוביות בגודל בינוני ואותן מכניסים לקערה נפרדת.

9. מוסיפים את הסוכר ומערבבים מעט.

10. את עטרות הנייר מכניסים או לתבנית השקעים או לתוך התבניות האישיות ולתוכן נמזוג את התערובת, עד ל-3/4 גובהן.

11. בתוך כל עוגה אישית משקיעים 4-5 קוביות תפוחים.

12. את העוגות האישיות מסדרים על רשת או בתבנית אפייה ואופים בחום של 180 מעלות כ-25 דקות.

* ניתן לבדוק אם העוגה בעזרת קיסם. אם הקיסם יוצא יבש – העוגות מוכנות.

מגוונים במקום התפוחים ניתן לפזר על העוגות פקאן סיני קצוץ גס.

בתאבון, ושתהיה לכולנו שנה של אושר והגשמת חלומות, שנה של דבש והרבה תפוחים.

רוית חן – שף קונדיטור, סדנאות בישול שף בכיף