עוגיות ביסקוטי

צלם: בועז לביא
צלם: בועז לביא

עוגיות ביסקוטי הן העוגיות המושלמות להגשה עם כוס תה או כוס קפה. קבלו מתכון לביסקוטי שלא תוכלו להפסיק לנשנש

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

החומרים ל-50 עוגיות:

2 חלמונים
2 ביצים
½1 כוסות (200 גרם) סוכר
2 כפות (20 גרם) סוכר וניל
2 כפות ליקר קוונטרו או פרנג'ליקו
½2 כוסות (350 גרם) קמח תופח
קליפה מ-1 לימון או תפוז, מגוררת
1/2 כפית מלח
3 כוסות (300 גרם) תערובת של אגוזי לוז ושקדים, לא קלויים
מעט שמן לשימון תבנית האפייה

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה את החלמונים, הביצים, הסוכר וסוכר הווניל עד קבלת תערובת חלקה. מוסיפים את הליקר, הקמח, קליפת הלימון או התפוז והמלח. מערבבים עד קבלת תערובת אחידה.

2. מוסיפים את האגוזים והשקדים תוך כדי ערבוב. יוצרים 2 כיכרות מוארכות מהעיסה ומניחים אותן זו ליד זו עם מרווח ביניהן על תבנית מחופה בנייר אפייה משומן קלות. אופים במשך 30 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות או עד שהכיכרות יציבות למגע. אם הכיכרות משחימות מהר מדי, אפשר לכסות אותן בנייר כסף או להנמיך את הטמפרטורה ל-170 מעלות.

3. מוציאים מהתנור ומורידים את הטמפרטורה ל-140 מעלות. לאחר שהכיכרות מצטננות חותכים אותן לרוחב בעזרת סכין משוננת וחדה לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ. מניחים את הפרוסות על רשת התנור ואופים במשך 20 דקות או עד שהן יבשות למגע. שומרים בכלי אטום.