עוגיות חלבה

מתכון לעוגיות חלבה טעימות במיוחד

חלבי / בשרי
פרווה
דרגת קושי
קל
כשרות
כשר
זמן הכנה
עד חצי שעה
סוג המנה
קינוחים
סוג מטבח
ללא ערך

החומרים ל-60 יחידות:

  • 3 כוסות קמח
  • 250 גר' מרגרינה רכה
  • קורט מלח
  • 1 כוס סוכר
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס טחינה גולמית משובחת

אופן ההכנה:

  1. מעבדים בקערה (או במיקסר חשמלי) את הקמח, המרגרינה, המלח, הסוכר ואבקת האפייה עד לקבלת מרקם חולי.
  2. מוסיפים את הטחינה הגולמית ומעבדים לבצק רך ולא דביק.
  3. מגלגלים מן הבצק כדורים בקוטר 2 ס"מ.
  4. מניחים את הכדורים על תבנית משומנת ברווחים של 4 ס"מ זה מזה.
  5. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות עד להזהבה. מצננים לחלוטין ומעבירים לצנצנת אטומה.
  • העוגיות יוצאות מן התנור רכות ופרירות, יש להמתין עד שיצטננו לחלוטין ויהפכו נוקשות ופריכות.

של השף עופר מעוז

מתוך: מגזין דרך האוכל

לעשיית מנוי, לקבלת גיליון מתנה

04.01.07
(עודכן ב – 20.01.09)

מצרכים:

ל-60 יחידות:

  • 3 כוסות קמח
  • 250 גר' מרגרינה רכה
  • קורט מלח
  • 1 כוס סוכר
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס טחינה גולמית משובחת

אופן ההכנה:

  1. מעבדים בקערה (או במיקסר חשמלי) את הקמח, המרגרינה, המלח, הסוכר ואבקת האפייה עד לקבלת מרקם חולי.
  2. מוסיפים את הטחינה הגולמית ומעבדים לבצק רך ולא דביק.
  3. מגלגלים מן הבצק כדורים בקוטר 2 ס"מ.
  4. מניחים את הכדורים על תבנית משומנת ברווחים של 4 ס"מ זה מזה.
  5. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות עד להזהבה. מצננים לחלוטין ומעבירים לצנצנת אטומה.
  • העוגיות יוצאות מן התנור רכות ופרירות, יש להמתין עד שיצטננו לחלוטין ויהפכו נוקשות ופריכות.

תגובות

Silence is Golden