עוגיות חלבה-טחינה

צלם: דן פרץ | סטיילינג: מאיה לבנת-הרוש
צלם: דן פרץ | סטיילינג: מאיה לבנת-הרוש

טחינה היא מזינה ובריאה אבל לא פשוט לשכנע ילדים לאכול אותה. עוגיות חלבה, שעושים מטחינה, יגרמו לילדים שלכם לזלול. ואפשר גם לתת להם לעזור בהכנה

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

ל-40 עוגיות:

100 גר' חמאה רכה

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס (140 גר') טחינה גולמית

1 כפית קליפת לימון מגוררת

1 כפית תמצית וניל

1 כוס + 2 כפות (160 גר') קמח

1/2 כפית אבקת אפייה

30 גר' פרוסות שקדים

אופן ההכנה:

1. מערבבים את החמאה והסוכר במערבל עד קבלת תערובת אחידה.

2. מוסיפים למערבל את הטחינה, קליפת הלימון המגוררת ותמצית הווניל ומערבבים.

3. מוסיפים למערבל את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים עד קבלת בצק אחיד.

4. מגלגלים מהבצק כדורים קטנים, מניחים על כל כדור פרוסת שקד ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך כ-10 דקות עד שהעוגיות מזהיבות.