עוגיות לימונענע

צלם: אסתי ידידיה
צלם: אסתי ידידיה

מתכון לעוגיות לימונענע נהדרות המתאימות לצד תה חם או כל משקה אחר

88 שיתופים | 132 צפיות

כשר, קל, חלבי/פרווה*

מצרכים:

החומרים לכ-50 עוגיות:

  • 2 כפות שטוחות קורנפלור
  • 2 כוסות (280 גר') קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כוס (200 גר') סוכר
  • 1 כוס עלי נענע, שטופים ומיובשים היטב
  • קליפה מגוררת מ-1 לימון
  • 100 גר' חמאה, רכה (*אפשר להחליף את החמאה במרגרינה בטעם חמאה לעוגיות פרווה)
  • 1 ביצה
  • 3 כפות מיץ לימון, סחוט טרי
  • מעט סוכר

אופן ההכנה:

1. שמים במעבד מזון את כל החומרים היבשים, הנענע וקליפת הלימון המגוררת. מפעילים במהירות גבוהה כמה שניות, עד שהנענע קצוצה דק מאוד.

2. מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים בכמה פולסים עד קבלת בצק פירורי. אם יש צורך מוסיפים מעט מיץ לימון או מעט קמח. מוציאים את הבצק ומעבדים ידנית לבצק אחיד.

3. יוצרים עוגיות באחת משתי האפשרויות: (1) יוצרים כדורים בקוטר 2 ס"מ ומשטחים מעט כל כדור. מסדרים בתבנית על גבי נייר אפייה ומועכים כל עוגייה בעזרת מזלג טבול בסוכר. מפזרים מעט סוכר על העוגיות ומכניסים את התבנית למקרר ל-20 דקות. (2) יוצרים מהבצק שני גלילים, כל אחד באורך כ-30 ס"מ. עוטפים את הגלילים בנייר אפייה ומקפיאים לשעה. מוציאים ופורסים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ. מסדרים בתבנית על גבי נייר אפייה.

4. אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-12 דקות, עד שהן מזהיבות מעט בשוליים. אם אוהבים עוגיות קשות יותר אופים כ-2-1 דקות נוספות. מקררים היטב ושומרים בקופסה אטומה.