עוגיות מקרון בשחור-לבן

עוגיות מקרון הן הרבה יותר מ"עוגיית סנדביץ'". עם מילוי מדהים בין שתי עוגיות שמנמנות, יש לכם קינוח מושקע, מפנק ומתוק

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

ל-35 עוגיות:

לבצק:

 5חלבונים (לא קרים – בטמפרטורת החדר)

 70גרם (1/3 כוס) סוכר

 380גרם (3 כוסות+2 כפות) אבקת סוכר

250 גרם (3 כוסות) שקדים טחונים

 1כפית גדושה (5 גרם) אבקת נס-קפה

לקרם השוקולד הלבן:

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

100 גרם שוקולד לבן

1 כף (8 גרם) אינסטנט פודינג וניל

אופן ההכנה:

הבצק:

1. מקציפים את החלבונים והסוכרבקערת המערבל במהירות גבוהה כ-3 דקות עד קבלת קצף רך.

2. מערבבים בקערה נפרדת את יתר החומרים. מנפים אותם לתוך הקצף ומקפלים בעדינות בעזרת מרית.

3. מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם צנתר עגול בקוטר 1 ס"מ, ומזלפים עיגולים קטנים, בקוטר 3 סמ, על תבניות מרופדות בנייר אפייה.

4. משהים כשעה בטמפרטורת החדר (כדי לקבל אחרי האפייה קליפה קשיחה ומבריקה). נוגעים עם האצבע בעוגייה – אם האצבע לא נדבקת, העוגיות מוכנות לאפייה.

5. אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות כ-15 דקות, עד שהעוגיות קשות מבחוץ ורכות בפנים. מצננים היטב.

קרם השוקולד הלבן:

1. מרתיחים בסיר חצי מכל שמנת מתוקה (125 מ"ל). יוצקים על השוקולד הלבן, מערבבים לקרם אחיד ומקררים כשעתיים.

2. מעבירים את התערובת לקערת המערבל, מוסיפים את חצי מכל השמנת המתוקה שנותר (125 מ"ל) והאינסטנט פודינג וניל ומקציפים לקצפת יציבה.

3. מורחים את קרם השוקולד הלבן על כל עוגייה ומכסים בעוגייה נוספת ליצירת עוגיית סנדוויץ'.