עוגיות נשיקה

צלם: בועז לביא
צלם: בועז לביא

גם טעימות וגם כיף לתת או לקבל אותן במתנה: לפניכם מתכון מיוחד לעוגיות נשיקה מקסימות

88 שיתופים | 132 צפיות

החומרים ל-100 עוגיות קטנות:

לבצק:
250 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
4 חלמונים
1 כף ברנדי (לא חובה)
2 כוסות + 2 כפות (300 גרם) קורנפלור
½1 כוסות (200 גרם) קמח
½ כפית אבקת סודה לשתייה
2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית תמצית וניל

למרנג:
5 חלבונים
¾1 כוסות (350 גרם) סוכר
כמה טיפות צבע מאכל (לא חובה)

אופן ההכנה:

אופן הכנת הבצק:
1. לשים את כל החומרים עד קבלת בצק פירורי.

2. מרדדים את הבצק לעובי 1/2 ס"מ וקורצים ממנו עיגולים בחותכן.

3. מעבירים את העיגולים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 10 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד הזהבה קלה.

אופן הכנת המרנג:
1. ממסים את החלבונים והסוכר בבן מארי תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שרוב הסוכר נמס והתערובת חמימה למגע.

2. מעבירים את התערובת למערבל מזון ומקציפים במהירות גבוהה במשך 10 דקות, עד שהקערה קרה למגע. אם רוצים נשיקות בצבעים, מטפטפים לקערה מעט צבע מאכל ומקציפים במשך דקה נוספת.

3. מעבירים את הקצף לשקית זילוף ומזלפים נשיקה על כל עוגייה.

4. אופים את העוגיות במשך 30 דקות בתנור שחומם מראש ל-70-50 מעלות במצב טורבו.