עוגיות פריכות משיבולת שועל ואגוזים

עוגיות פשוטות וממכרות האהובות על ילדים (במיוחד בטבילה בכוס שוקו חם) בניצוחו של השף עופר מעוז מקייטרינג "בראף". כן, גם למבוגרים מותר…

88 שיתופים | 132 צפיות

חשוב להשתמש בשיבולת שועל אינסטנט (כמו זו של קוואקר) ולא בזו הטבעית שתגרום לעוגיות להיות נוקשות מדי.

החומרים ל-14 עוגיות גדולות:

  • 1/4 כוס סוכר
  • קורט מלח
  • וניל
  • 175 גר' חמאה רכה
  • 1 חלמון ביצה
  • 1/2 כוס קמח
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/2 כוס שיבולת שועל אינסטנט
  • 1/2 כוס אגוזי פקאן, קצוצים דק

אופן ההכנה:

  1. בקערת מיקסר חשמלי מקציפים במהירות בינונית בעזרת וו גיטרה את הסוכר, המלח, הווניל והחמאה עד לקבלת תערובת אוורירית ותפוחה. מוסיפים את חלמון הביצה ומקציפים עוד 2 דקות. עוצרים את פעולת המיקסר, מגרדים את התערובת שדבקה בשולי הקערה ובוו ומפעילים שוב ל-2 דקות נוספות.
  2. מנפים לתוך התערובת את הקמח, אבקת הסודה לשתייה, שיבולת השועל ואגוזי הפקאן ומערבבים ידנית לתערובת אחידה. מצננים את התערובת במקרר ל-20 דקות לפחות.
  3. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים עליה 14 כדורים שווים בגודלם ברווחים של 5 ס"מ זה מזה. מקמחים קלות תחתית של כוס ומשטחים מעט את הכדורים בעזרתה.
  4. אופים בתנור שחומם במשך 10-12 דקות עד שמזהיב. מצננים היטב ומאחסנים בכלי אטום במקום קריר חשוך. העוגיות יישמרו במיטבן עד 5 ימים.


עוגיות פריכות משיבולת שועל של השף עופר מעוז, קייטרינג "בראף"