עוגיות פריכות משיבולת שועל ואגוזים
עוגיות פשוטות וממכרות האהובות על ילדים (במיוחד בטבילה בכוס שוקו חם) בניצוחו של השף עופר מעוז מקייטרינג "בראף". כן, גם למבוגרים מותר…
88 שיתופים | 132 צפיות
חשוב להשתמש בשיבולת שועל אינסטנט (כמו זו של קוואקר) ולא בזו הטבעית שתגרום לעוגיות להיות נוקשות מדי.
החומרים ל-14 עוגיות גדולות:
- 1/4 כוס סוכר
- קורט מלח
- וניל
- 175 גר' חמאה רכה
- 1 חלמון ביצה
- 1/2 כוס קמח
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1/2 כוס שיבולת שועל אינסטנט
- 1/2 כוס אגוזי פקאן, קצוצים דק
אופן ההכנה:
- בקערת מיקסר חשמלי מקציפים במהירות בינונית בעזרת וו גיטרה את הסוכר, המלח, הווניל והחמאה עד לקבלת תערובת אוורירית ותפוחה. מוסיפים את חלמון הביצה ומקציפים עוד 2 דקות. עוצרים את פעולת המיקסר, מגרדים את התערובת שדבקה בשולי הקערה ובוו ומפעילים שוב ל-2 דקות נוספות.
- מנפים לתוך התערובת את הקמח, אבקת הסודה לשתייה, שיבולת השועל ואגוזי הפקאן ומערבבים ידנית לתערובת אחידה. מצננים את התערובת במקרר ל-20 דקות לפחות.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים עליה 14 כדורים שווים בגודלם ברווחים של 5 ס"מ זה מזה. מקמחים קלות תחתית של כוס ומשטחים מעט את הכדורים בעזרתה.
- אופים בתנור שחומם במשך 10-12 דקות עד שמזהיב. מצננים היטב ומאחסנים בכלי אטום במקום קריר חשוך. העוגיות יישמרו במיטבן עד 5 ימים.
עוגיות פריכות משיבולת שועל של השף עופר מעוז, קייטרינג "בראף"