עוגיות שיבולת שועל

|

ליה שומרון פינדר, מתוך הספר פשוט לבשל בריא | צלם: אפיק גבאי

עוגיות טעימות עם שיבולת שועל, שקדים ואוכמניות. סוד הפריכות הוא בשמן הקוקוס, שגם משאיר חותם בטעם. אפשר להמירו בחמאה, אבל זו בחירה טובה פחות מבחינת הבריאות

צלם: אפיק גבאי

מצרכים:

החומרים לכ-60 עוגיות קטנות:

1 ביצה גדולה (רצוי לא מהמקרר)
1/3 כוס שמן קוקוס מומס, או 100 גרם חמאה, רכה
1 כפית תמצית וניל
1 כוס קמח מלא או קמח כוסמין
¼1 כוסות שיבולת שועל
1/2 כוס קמח שקדים או שקדים מולבנים טחונים
1/2 כוס סוכר חום דמררה
1/2 כפית סודה לשתייה
קורט מלח
מעט אגוז מוסקט
1/2 כוס אוכמניות מיובשות או צימוקים שחורים

אופן ההכנה:

1. טורפים את הביצה בקערה ומוסיפים את שמן הקוקוס (או החמאה) ותמצית הווניל.

2. מערבבים בקערה נפרדת את כל החומרים היבשים בלבד האוכמניות (או הצימוקים).

3. מעבירים את החומרים היבשים לקערת החומרים הרטובים ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה. מוסיפים את האוכמניות (או הצימוקים), מערבבים מעט ומחלקים את הבצק לשני חלקים.

4. על משטח נקי, משומן או מקומח קלות, יוצרים מכל חלק של הבצק גליל בקוטר 2 ס"מ. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא למשך 60 דקות עד שהגלילים מתקשים.

5. פורסים את הגלילים לעוגיות בעובי 1/2 ס"מ ומניחים אותן במרווחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה משומן קלות.

8. אופים במשך 13-11 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד שהעוגיות זהובות בתחתיתן. מצננים ומאחסנים בכלי אטום.

ספר המתכונים "פשוט לבשל בריא" יצא בהוצאת כל טקסט

 

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden