עוגת גבינה אפויה

עוגת גבינה אפויה | צלם: שאטרסטוק/ Shutterstock
עוגת גבינה אפויה | צלם: שאטרסטוק/ Shutterstock

מתכון פשוט לעוגת גבינה אפויה טעימה במיוחד

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

6 ביצים מופרדות
1 ק"ג גבינה 9% (לדיאטטים:אפשר לקחת 1/2 ק"ג 5% ו 1/2 ק"ג 9% ואפשר אפילו רק 5%)
כוס וחצי סוכר (מחולק לשניים, פעמיים 3/4 כוס)
3 כפות קמח תפוחי אדמה
2 שקיות סוכר וניל
מעט קליפת לימון
2 שמנת חמוצה (לציפוי)

אופן ההכנה:

1. מקציפים 6 חלבונים עם 3/4 כוס סוכר.

2. מערבבים בקערה נפרדת (אפשר במיקסר ואפשר גם ידנית) את הגבינה עם 6 חלמונים, 3/4 כוס סוכר, 1 סוכר וניל וקליפת לימון.

3. מוסיפים 3 כפות גדושות קמח תפוחי אדמה ומערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה.

4. מאחדים את הקצף עם התערובת, מערבבים היטב ואופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה עד 40 דקות – עד שהחלק העליון מזהיב.

5. בגמר האפייה נותנים לעוגה להתקרר מעט.

6. במקביל מערבבים 2 שמנת חמוצה עם שתי כפות סוכר ו 1 סוכר וניל.

7. מורחים על העוגה בעודה חמימה.

8. מכניסים לתנור הכבוי שעדיין חם ומשאירים את העוגה להתקרר שם.

המתכון באדיבות Barons PR