עוגת גבינה ופטל בכוסות

קינוח קל להכנה שירשים כל אורח: עוגת גבינה ופטל בכוסות עם שבבי עוגיות חמאה

88 שיתופים | 132 צפיות

המצרכים:

  • 1 חבילת גבינה לבנה 9% (250 גרם)
  • 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה
  • 21 מכל שמנת חמוצה
  • תוכן מחצי מקל וניל (אפשר תמצית)
  • חצי כוס סוכר
  • 1 חבילת פטל אדום
  • 3 כפות סוכר
  • 1 חבילת עוגיות חמאה משובחות

הוראות הכנה:

  1. שמים את הפטל והסוכר בקערה ומניחים ל-10 דקות
  2. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה
  3. בקערה נפרדת טורפים את הגבינה,השמנת החמוצה ,הוניל והסוכר עד המרקם חלק והסוכר נמס.
  4. מקפלים בעדינות את הקצפת עד לתערובת חלקה.
  5. מסדרים כוסות שקופות ויפות,אפשר גם בכוסות שוט (בהתאם לכמות החוגגים ולאופי האירוח).
  6. מניחים כף מהגבינה בכל כוס, מניחים עוגיית חמאה ופטל (ללא נוזלים).
  7. חוזרים על הפעולות בסדר זה ומסיימים עם פטל. אפשר לקשט עם שבבי שוקולד לבן
  8. לקרר שעה לפחות לפני ההגשה.