עוגת גבינה ופטל בכוסות
קינוח קל להכנה שירשים כל אורח: עוגת גבינה ופטל בכוסות עם שבבי עוגיות חמאה
88 שיתופים | 132 צפיות
המצרכים:
- 1 חבילת גבינה לבנה 9% (250 גרם)
- 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה
- 21 מכל שמנת חמוצה
- תוכן מחצי מקל וניל (אפשר תמצית)
- חצי כוס סוכר
- 1 חבילת פטל אדום
- 3 כפות סוכר
- 1 חבילת עוגיות חמאה משובחות
הוראות הכנה:
- שמים את הפטל והסוכר בקערה ומניחים ל-10 דקות
- מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה
- בקערה נפרדת טורפים את הגבינה,השמנת החמוצה ,הוניל והסוכר עד המרקם חלק והסוכר נמס.
- מקפלים בעדינות את הקצפת עד לתערובת חלקה.
- מסדרים כוסות שקופות ויפות,אפשר גם בכוסות שוט (בהתאם לכמות החוגגים ולאופי האירוח).
- מניחים כף מהגבינה בכל כוס, מניחים עוגיית חמאה ופטל (ללא נוזלים).
- חוזרים על הפעולות בסדר זה ומסיימים עם פטל. אפשר לקשט עם שבבי שוקולד לבן
- לקרר שעה לפחות לפני ההגשה.