עוגת גבינה פירורים ופירות יער

צלם: כפיר חרבי
צלם: כפיר חרבי

עוגת גבינה פירורים היא קינוח מנצח. לפניכם מתכון לעוגת גבינה פירורים שאפשר גם לשמור במקפיא וליהנות מעוגת גלידה

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

החומרים לתבנית קפיצית בקוטר 22-24 ס"מ:

לבצק:

150 גרם חמאה, רכה
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
½1 כוסות (210 גרם) קמח תופח
2 שקיות (100 גרם) סוכר וניל
2 חלמונים

למלית:

2 חלבונים
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
2 כפות פודינג וניל אינסטנט
2 כפיות תמצית וניל
1 קופסה (250 גרם) גבינת שמנת 30%
1/2 כוס פירות יער (אפשר קפואים)

אופן ההכנה:

אופן הכנת הבצק:

1. מקציפים את החמאה והסוכר במערבל מזון עד קבלת תערובת בהירה וקרמית. מוסיפים את הקמח התופח וסוכר הווניל וממשיכים להקציף עד קבלת תערובת פירורית. מוסיפים את החלמונים וממשיכים לעבד עד קבלת בצק אחיד ורך.

2. משטחים 3/4 מכמות הבצק בתחתית התבנית ואופים במשך 20 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד שהבצק מזהיב.

3. משטחים את הבצק הנותר בתבנית נוספת ואופים במשך 15 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד שהבצק מזהיב, מפוררים אותו במזלג ואופים עוד 5 דקות. שומרים בצד לציפוי העוגה.

אופן הכנת המלית:

1. מקציפים את החלבונים עד קבלת קצף רך. מוספים את הסוכר באטיות וממשיכים להקציף עד קבלת קצף יציב.

2. מקציפים בקערה אחרת את השמנת המתוקה, הסוכר, הפודינג וניל אינסטנט ותמצית הווניל עד קבלת קצפת יציבה.

3. מוסיפים את גבינת השמנת וממשיכים להקציף עד קבלת קרם חלק.

4. מקפלים את קצף הביצים אל קרם הגבינה והשמנת עד קבלת תערובת אחידה ומבריקה.

5. מניחים מחצית מפירות היער על בסיס העוגה, יוצקים את הקרם ומניחים את יתר פירות היער. זורים מעל את הפירורים ומעבירים למקרר למשך לילה לפני ההגשה.