עוגת גזר, צימוקים ופקאן
עוגת גזר, צימוקים ופקאן. לערבב, לאפות ולאכול
88 שיתופים | 132 צפיות
כשר, קל, פרווה
מצרכים:
החומרים ל-2 תבניות אינגליש קייק:
- 6 ביצים
- 1 כוס (200 גר') סוכר
- 1 כוס (200 גר') סוכר דמררה
- 1 כוס (220 מ"ל) שמן
- 2 כוסות (280 גר') קמח
- 1 כפית קינמון
- קורט מלח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1 כפית תמצית וניל
- קליפה מגוררת מ-1 תפוז
- קליפה מגוררת מ-1 לימון
- 50 גר' אגוזי פקאן, קצוצים
- 100 גר' צימוקים, מושרים בברנדי כשעה
- מעט קמח
- 4-3 גזרים, מגוררים
אופן ההכנה:
- מקציפים בקערת מיקסר את הביצים, הסוכר והסוכר החום כ-5 דקות עד שהתערובת מקבלת מעט נפח. מוסיפים את השמן וממשיכים להקציף כדקה-שתיים עד שהשמן נבלע בתערובת והיא אחידה.
- מוסיפים לקערה את הקמח, הקינמון, המלח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה ותמצית הווניל ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את קליפות התפוז והלימון המגוררות ואת אגוזי הפקאן.
- מסננים את הצימוקים מהברנדי, מקמחים אותם קלות ומוסיפים לתערובת. מוסיפים את הגזרים ומערבבים לפיזור אחיד.
- יוצקים את התערובת לתבניות אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות 40 דקות.
המתכון באדיבות שפית-קונדיטורית רוסלה יונה, קונדיטוריית ביסקוטי