עוגת גזר, צימוקים ופקאן

צלם: שירן כרמל | סטיילינג: אורית עציון
צלם: שירן כרמל | סטיילינג: אורית עציון

עוגת גזר, צימוקים ופקאן. לערבב, לאפות ולאכול

88 שיתופים | 132 צפיות

כשר, קל, פרווה

מצרכים:

החומרים ל-2 תבניות אינגליש קייק:

  • 6 ביצים
  • 1 כוס (200 גר') סוכר
  • 1 כוס (200 גר') סוכר דמררה
  • 1 כוס (220 מ"ל) שמן
  • 2 כוסות (280 גר') קמח
  • 1 כפית קינמון
  • קורט מלח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קליפה מגוררת מ-1 תפוז
  • קליפה מגוררת מ-1 לימון
  • 50 גר' אגוזי פקאן, קצוצים
  • 100 גר' צימוקים, מושרים בברנדי כשעה
  • מעט קמח
  • 4-3 גזרים, מגוררים

 

אופן ההכנה:

  1. מקציפים בקערת מיקסר את הביצים, הסוכר והסוכר החום כ-5 דקות עד שהתערובת מקבלת מעט נפח. מוסיפים את השמן וממשיכים להקציף כדקה-שתיים עד שהשמן נבלע בתערובת והיא אחידה.
  2. מוסיפים לקערה את הקמח, הקינמון, המלח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה ותמצית הווניל ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה.
  3. מוסיפים את קליפות התפוז והלימון המגוררות ואת אגוזי הפקאן.
  4. מסננים את הצימוקים מהברנדי, מקמחים אותם קלות ומוסיפים לתערובת. מוסיפים את הגזרים ומערבבים לפיזור אחיד.
  5. יוצקים את התערובת לתבניות אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות 40 דקות.

המתכון באדיבות שפית-קונדיטורית רוסלה יונה, קונדיטוריית ביסקוטי