עוגת וניל וחמוציות

צלם: שירן כרמל | סטיילינג: אורית עציון
צלם: שירן כרמל | סטיילינג: אורית עציון

אין קל יותר מעוגה בחושה. פשוט מערבבים את כל החומרים – ומכניסים לתנור. לפניכם מתכון לעוגת וניל וחמוציות נפלאה, שאפשר להכין גם בתבנית שקעים כקאפקייקס

88 שיתופים | 132 צפיות

כשר, קל, חלבי

רוסלה יונה היא שפית-קונדיטורית של קונדיטוריית ביסקוטי

מצרכים:

החומרים ל-2 תבניות אינגליש קייק:

  • 100 גר' חמוציות
  • 1 כוס חליטת תה פירות יער
  • 200 גר' חמאה
  • 2 כוסות (400 גר') סוכר
  • 3 ביצים
  • 1 מכל (200 מ"ל) יוגורט וניל או שמנת חמוצה
  • קליפה מגוררת מ-1 תפוז
  • גרגרים מ-1 מקל וניל
  • ¼2 כוסות (300 גר') קמח תופח
  • מעט קמח

אופן ההכנה:

1.משרים את החמוציות בחליטת פירות היער במשך כ-1-1/2 שעה.

2. מערבלים במהירות גבוהה בוו גיטרה בקערת מיקסר את החמאה ו-½1 כוסות מהסוכר עד קבלת משחה חלקה.

3. ממשיכים לערבל ומוסיפים בהדרגה את הביצים, היוגורט, קליפת התפוז המגוררת, גרגרי מקל הווניל והקמח התופח עד שהם נטמעים בתערובת.

4. מסננים וסוחטים את החמוציות (שומרים את החליטה). מקמחים מעט את החמוציות (למניעת הידבקותן זו לזו), מוסיפים לקערה ומערבבים לפיזור אחיד.

5. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך 40-35 דקות.

6. מרתיחים בסיר קטן את החליטה שנותרה עם 1/2 כוס הסוכר הנותרת, מבשלים במשך 5 דקות, מצננים ומוזגים על העוגה המוכנה.