עוגת פרג פריכה

עוגת פרג של מיקי שמו | צלם: דן לב
עוגת פרג של מיקי שמו | צלם: דן לב

מחפשים עוגה טעימה וקלה להכנה? קבלו מתכון לעוגת פרג מבצק פריך של מיקי שמו

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

למילוי:

1/4 1 כוס סוכר
1/4 1 כוס חלב
100 גרם חמאה
4 כוסות פרג
4 כפות עוגיות חמאה מפוררת
1/2 לימון מגורד
1 ביצה מידה "L"

לבצק הפריך:

1/2 כוס סוכר
100 גרם חמאה
2 ביצים
1 כוס קמח

אופן ההכנה:

אופן הכנת המילוי :

1. מרתיחים בסיר חלב, סוכר , חמאה וגרידת לימון.
2. לאחר רתיחה מוסיפים את הפרג ומערבבים.
3. לאחר שמתקרר סמוך לעבודת הכנת העוגיות מוסיפים את הביצה.

אופן הכנת הבצק הפריך:

1. מקציפים במיקסר עם בלון את הסוכר והחמאה כ- 5 דקות.
2. מוסיפים את הביצים בהדרגה.
3. לבסוף מוסיפים את הקמח.

אופן הרכבה:

1. משטחים ומרדדים את 3/4 מכמות הבצק הפריך על גבי שולחן עבודה מעט מקומח.
2. מעבירים את הבצק המרודד לתבנית הרצויה.
3. אופים את הבצק המרודד כ- 12 דקות בחום 170 מעלות.
4. מקררים את הבצק.
5. מניחים את מלית הפרג מעל הבצק המרודד.
6. לבסוף מניחים את יתרת הבצק בצורה של פירורים.
7. מכניסים לתנור לחום 170 מעלות כ- 40-45 דקות.