עוגת שוקולד על מקל
אוהבים עוגות שוקולד אבל רוצים לגוון קצת? לפניכם מתכון לקייקפופ – עוגת שוקולד אמריקאית על מקל
מצרכים:
החומרים ל-25 קייקפופס:
לעוגות:
180 גרם חמאה, רכה
¼1 כוסות (250 גרם) סוכר
½1 כוסות (200 גרם) קמח
1/2 כוס (70 גרם) אבקת קקאו
1/2 כפית סודה לשתייה
1 כפית אבקת אפייה
2 ביצים
2 כפיות תמצית וניל או גרגירים מ-1 מקל וניל
2 גביעים (400 גרם) שמנת חמוצה
מקלות (של ארטיקים או של סוכריות) או שיפודים קטנים
לגנאש:
250 מ"ל שמנת מתוקה
2 כפות סירופ תירס
250 גרם שוקולד מריר
לציפוי:
400 גרם שוקולד מריר או חלב
3 כפות (45 מ"ל) שמן
אגוזים, קצוצים דק, קוקוס טחון או סוכריות צבעוניות
אופן ההכנה:
אופן הכנת העוגות:
1. מעבדים במעבד מזון עם וו גיטרה את החמאה והסוכר.
2. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת הקקאו, הסודה לשתייה ואבקת האפייה.
3. מוסיפים לקערת מעבד המזון את הביצים בזו אחר זו, עד שהן נטמעות בתערובת. מוסיפים לקערת החומרים היבשים את הווניל והשמנת החמוצה ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה. מקפלים את שתי התערובות זו לזו עד קבלת תערובת אחידה.
4. מוזגים את התערובת לשתי תבניות אינגליש קייק ואופים במשך 25¬-35 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגות יוצא יבש. מצננים.
אופן הכנת הגנאש:
1. מחממים את השמנת המתוקה וסירופ התירס בסיר קטן על אש נמוכה. מוסיפים את השוקולד וממתינים דקה עד שהשוקולד נמס לגמרי. מסירים מהאש.
2. טורפים את התערובת במטרפה עד קבלת תערובת אחידה ומבריקה.
אופן הכנת הציפוי:
ממסים את השוקולד בבן מארי. מוסיפים את השמן ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה ומבריקה.
אופן הרכבת העוגות:
1. בקערה גדולה מפוררים ידנית את עוגות השוקולד לפירורים דקים.
2. יוצקים את הגנאש על הפירורים ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה.
3. מחלקים את התערובת לכדורים קטנים (כ-120 גרם כל אחד) ונועצים בכל כדור מקל. מעבירים למקרר למשך לילה (או למקפיא למשך שעתיים).
4. טובלים כל קייקפופ בתערובת הציפוי. מצפים את הקייקפופס באגוזים, בקוקוס או בסוכריות ומניחים לייבוש. מעבירים למקרר עד להגשה.