עוגת שכבות תפוזים בחושה

עוגת תפוזים בחושה שמתאימה לליווי הקפה | צלם: א.ס.א.פ קריאייטיב | ffolas ,shutterstock
עוגת תפוזים בחושה שמתאימה לליווי הקפה | צלם: א.ס.א.פ קריאייטיב | ffolas ,shutterstock

קינוח מפתיע שנראה מלמעלה כמו עוגת גבינה, אבל צופן בתוכו שכבות עונג של תפוזים

88 שיתופים | 132 צפיות

הערה לפני שמתחילים: חשוב שכל חומרי המתכון יהיו בטמפרטורת החדר (כ-18 מעלות) לקבלת קרם אחיד וחלק.

החומרים לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ

לקרם גבינה

  • 200 גרם חמאה, רכה מאוד
  • ¼1 כוסות (240 גרם) סוכר
  • מקל וניל, מגורר, או 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • קורט מלח
  • 1 גביע (400 גרם) גבינה לבנה (5 או 9 אחוזים)

לעוגה:

  • 3 ביצים, מופרדות
  • מיץ וקליפה מגוררת מ-2 תפוזים
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • שני שלישים כוס (150 מ"ל) שמנת חמוצה
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן צמחי (עדיף חמניות או תירס)
  • ½1 כוסות (300 גרם) סוכר לבן
  • 3 כוסות (420 גרם) קמח, מעורבב ב-2 כפיות אבקת אפייה
  • קורט מלח

לסירופ:

  • 1/4 כוס מים
  • 1/4 כוס רום לבן
  • 5 כפות סוכר

אופן ההכנה:

קרם הגבינה:
מניחים את החמאה, הסוכר, הווניל והמלח בקערת מערבל עם וו גיטרה ומקציפים במהירות בינונית עד שהקרם אוורירי מאוד. תוך כדי הקצפה מוסיפים את הגבינה כפית אחר כפית וממתינים שתיטמע בבצק לפני שממשיכים להוסיף).

העוגה:
1. מערבבים היטב את החלמונים, מיץ התפוזים וקליפות התפוזים המגוררות, הווניל, השמנת החמוצה והשמן בקערה רחבה.

2. מקציפים בנפרד את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב וגמיש.

3. מקפלים 1/3 מכמות הקצף לתערובת החלמונים. מוסיפים את יתרת הקצף ואת הקמח ואבקת האפייה וממשיכים לקפל רק עד שהתערובת אחידה.

4. יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים במשך כ-35-30 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. אם העוגה מזהיבה כבר בתחילת האפייה מניחים מעליה נייר אפייה וממשיכים לאפות לפי ההוראות.

הסירופ:
מרתיחים את כל חומרי הסירופ ומצננים. יוצקים את הסירופ על העוגה החמה בעודה. מצננים לגמרי.

הרכבת העוגה:
1. משחררים את העוגה מהתבנית ופורסים אותה ל-3 שכבות שוות.

2. מורחים קרם בעובי ½1 ס"מ על השכבה התחתונה, מניחים עליה את השכבה השנייה, מורחים שוב בקרם וממשיכים כך עם השכבה השלישית. מסיימים בשכבת קרם נדיבה. מצננים שעתיים במקרר כדי לייצב את הקרם.

משדרגים: אפשר לקשט את העוגה בקליפת תפוז מגוררת בסירופ: מקלפים קליפת תפוז בקולפן, חותכים לגפרורים דקים ומבשלים אותם ב-2 כפות סוכר עם 4 כפות מים כ-15 דקות על אש נמוכה. מצננים בתוך הסירופ ומניחים על העוגה.