עוגת שלושת השוקולדים

לא תצליחו לעמוד בפיתוי | צלם: סטודיו הדר ודקל
לא תצליחו לעמוד בפיתוי | צלם: סטודיו הדר ודקל

מתכון לקינוח ממכר במיוחד, המשלב שוקולד מריר, שוקולד לבן ושוקולד חלב. לא תצליחו לעמוד בפיתוי

88 שיתופים | 132 צפיות

כשר, חלבי

החומרים לתבנית אפייה עגולה בקוטר 26 ס"מ:

למרנג:

  • 8 חלבונים
  • ¼1 כוסות (240 גר') סוכר
  • 2 כוסות (240 גר') אבקת סוכר
  • 100 גר' אגוזי לוז, קלויים וטחונים

לקרמים:

  • 3 מכלים (750 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 150 גר' שוקולד מריר
  • 150 גר' שוקולד חלב
  • 150 גר' שוקולד לבן

לקישוט:

  • פירורי שוקולד
  • פירורי אגוזים

אופן ההכנה:

המרנג:

1. מקציפים את החלבונים והסוכר בקערה עד שמתקבל קצף יציב ומבריק.

2. מוסיפים את אבקת הסוכר ואגוזי הלוז באופן ידני בתנועת עטיפה.

3. מזלפים את התערובת בעזרת שקית זילוף על שלושה ניירות אפייה שעליהם מסומן עיגול בקוטר 26 ס"מ או משטחים את התערובת לעיגולים באותו קוטר בעזרת לקקן.

4. אופים את המרנג בתנור שחומם מראש ל-100–120 מעלות כשעתיים עד שהוא מתקשה.

5. מניחים למרנג להתקרר. אפשר להכין את המרנג מראש ולשמור אותו בקופסה סגורה או עטוף בשקית.

הקרמים:

1. מרתיחים 1 מכל שמנת מתוקה. מורידים מהאש, מוסיפים את השוקולד המריר ומערבבים עד שמתקבל קרם חלק.

2. חוזרים על הפעולה עם שאר מכלי השמנת המתוקה ושאר סוגי השוקולד, כך שמתקבלים שלושה סוגי קרמים: קרם שוקולד מריר, קרם שוקולד חלב וקרם שוקולד לבן.

3. מצננים את הקרמים בטמפרטורת החדר ומכניסים למקרר למשך לילה לפחות (אפשר לשמור את הקרמים במקרר במשך כמה ימים).

הרכבת העוגה:

1. מקציפים כל אחד מהקרמים בנפרד עד שמתקבל מוס. יש להקפיד לא להקציף את הקרם יותר מדי כדי שלא יהפוך לחמאה.

2. מניחים על תבנית האפייה שכבת מרנג, מזלפים מעליה מוס שוקולד מריר, מניחים מעל עוד שכבת מרנג, מזלפים מעליה מוס שוקולד חלב, מניחים מעל עוד שכבת מרנג ומזלפים מעליה מוס שוקולד לבן.

3. מקשטים את העוגה בפירורי השוקולד ובפירורי האגוזים. אפשר לשמור את העוגה בהקפאה במשך כמה ימים. יש להפשירה שלוש שעות לפני האכילה.