עוגת שמרים במלית גבינת ריקוטה וצימוקים

אין כמו הניחוח שמפיצה עוגת שמרים ביתית. לפניכם עוגת שמרים נימוחה במילוי גבינת ריקוטה וצימוקים

88 שיתופים | 132 צפיות

החומרים לתבנית אינגליש קייק 35 ס"מ:

לבצק:

1 ביצה בגודל M
1/2 כוס חלב (120 מ"ל)
25 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 כפית מלח
1/2 2 כפות סוכר (35 גרם)
2 כוסות +1 כף קמח (300 גרם)
1/2 שקית או 1/2 קובייה שמרית (25 גרם)

לקיפול:
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות.

למילוי:
600 גרם גבינת ריקוטה
1 כוס סוכר (200 גרם)
2 ביצים גודל M
קליפה מגורדת מ- 1/2 לימון
1/3 כוס קמח (50 גרם)
1/2 2 כפות קורנפלור (25 גרם)
60 גרם צימוקים בהירים

למריחה: 1ביצה טרופה

אופן ההכנה:

1. מערבבים במיקסר עם וו לישה את הביצה, החלב, החמאה, המלח והסוכר.

2. מוסיפים את הקמח והשמרים ולשים במשך כ- 9 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד.

3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומשהים בטמפרטורת החדר כשעה וחצי להתפחה.

4. "מורידים" את הבצק בעזרת לחיצות, מכסים ומעבירים למקרר ומשהים למשך הלילה.

הקיפול:

1. מערבלים את החמאה (200 גר') במיקסר עם וו גיטרה במהירות נמוכה, עד שהיא רכה ונוחה לעבודה.

2. מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בגודל 25*40 ס"מ.

3. מורחים את החמאה על שני שלישים מהבצק. מקפלים את השליש ללא החמאה פנימה ומקפלים מעליו את השליש הנותר.

4. מסובבים את הבצק ב-90 מעלות. מרדדים את הבצק לאורך, למלבן בגודל 20*30 ס"מ ומקפלים שוב לשלושה.

5. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומשהים במקרר במשך 4 שעות לפחות.

6. מרדדים שוב, מקפלים שוב לשלושה, עוטפים בניילון נצמד ומשהים למשך שעתיים במקרר.

המילוי:

1. מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את הגבינה, מוסיפים תוך כדי ערבול את הסוכר, הביצים וקליפת הלימון.

2. מוסיפים את הקמח והקורנפלור ומערבלים. מוסיפים את הצימוקים ומערבלים.

3. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומשהים למשך שעתיים לפחות במקרר.

הרכבת העוגה:

1. מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בגודל 20*30 ס"מ. חותכים לאורכו של המלבן, משני הצדדים, 10 חתכים לפחות באורך 5 ס"מ לכיוון המרכז.

2. מזלפים בעזרת שקית זילוף או מורחים את מילוי הגבינה במרכז המלבן. סוגרים את הבצק מעל המילוי תוך הידוק הרצועות זו מעל זו משמאל לימין.

3. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, משהים לתפיחה למשך כ-40 דקות, מברישים בעדינות בביצה טרופה ואופים במשך 40 דקות בתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות.

4. מצננים לטמפרטורת החדר ושומרים בכלי אטום.