עוף בתנור
עוף בתנור הוא המאכל הבסיסי והאידיאלי בכל בית. מה שחשוב הוא תיבול מתאים ורוטב ייחודי. קבלו מתכון פשוט וקל של הסופר אילן הייטנר
88 שיתופים | 132 צפיות
החומרים ל-4 מנות
- 6 כרעיים או שוקיים
- 5 שיני שום
- כמה ענפי רוזמרין
- מלח, פלפל שחור
לרוטב:
- 1/3 כוס שמן זית
- 1/3 כוס דבש
- 1/3 כוס חרדל
אופן ההכנה:
- מערבבים את חומרי הרוטב ומוזגים על נתחי העוף. מסדרים את שיני השום וענפי הרוזמרין על העוף ומתבלים במלח ובפלפל.
- אופים במשך שעה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
מגישים עם אורז לבן או עם ריבועי תפוחי אדמה.
מצרכים:
ל-4 מנות
- 6 כרעיים או שוקיים
- 5 שיני שום
- כמה ענפי רוזמרין
- מלח, פלפל שחור
- לרוטב:
- 1/3 כוס שמן זית
- 1/3 כוס דבש
- 1/3 כוס חרדל
אופן ההכנה:
- מערבבים את חומרי הרוטב ומוזגים על נתחי העוף. מסדרים את שיני השום וענפי הרוזמרין על העוף ומתבלים במלח ובפלפל.
- אופים במשך שעה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
מגישים עם אורז לבן או עם ריבועי תפוחי אדמה.