עוף בתנור

צלם: נועם עופרן
צלם: נועם עופרן

עוף בתנור הוא המאכל הבסיסי והאידיאלי בכל בית. מה שחשוב הוא תיבול מתאים ורוטב ייחודי. קבלו מתכון פשוט וקל של הסופר אילן הייטנר

88 שיתופים | 132 צפיות

החומרים ל-4 מנות

  • 6 כרעיים או שוקיים
  • 5 שיני שום
  • כמה ענפי רוזמרין
  • מלח, פלפל שחור

לרוטב:

  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1/3 כוס דבש
  • 1/3 כוס חרדל

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את חומרי הרוטב ומוזגים על נתחי העוף. מסדרים את שיני השום וענפי הרוזמרין על העוף ומתבלים במלח ובפלפל.
  2. אופים במשך שעה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

מגישים עם אורז לבן או עם ריבועי תפוחי אדמה.

מצרכים:

ל-4 מנות

  • 6 כרעיים או שוקיים
  • 5 שיני שום
  • כמה ענפי רוזמרין
  • מלח, פלפל שחור
  • לרוטב:
    • 1/3 כוס שמן זית
    • 1/3 כוס דבש
    • 1/3 כוס חרדל

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את חומרי הרוטב ומוזגים על נתחי העוף. מסדרים את שיני השום וענפי הרוזמרין על העוף ומתבלים במלח ובפלפל.
  2. אופים במשך שעה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

מגישים עם אורז לבן או עם ריבועי תפוחי אדמה.