עוף ממולא בכבד ואורז

מתכון כשר לפסח למנה עיקרית הכוללת בתוכה (תרתי משמע) גם את התוספת

החומרים ל-6 מנות:

  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כפית פלפל מצרי
  • 1 כפית פלפל מצרי שחור
  • 1 כפית אבקת מרק עוף
  • מלח, לפי הטעם
  • 1 עוף שלם נקי
  • 3 יח' כבד עוף
  • 1/2 כוס אורז

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה קטנה שמן ותבלינים. מושחים את העוף בחצי מכמות התערובת, מעסים ומשהים כמה דקות לספיגת טעמים.
  2. מבשלים את האורז חצי בישול: מכניסים לסיר עם מים ומלח, מביאים לרתיחה ומסננים.
  3. צולים את הכבדים על הכירה. מערבבים היטב עם האורז ויתרת תערובת התבלינים.
  4. ממלאים את העוף בתערובת (לא עד הסוף ולא מהדקים, כיוון שהאורז תופח). עוטפים בנייר כסף וצולים בתנור במשך שעה וחצי בחום של 180 מעלות.

 

תגובות

Silence is Golden