עוף מרוקאי צלוי עם שזיפים מיובשים

| שף עֹפר מעוז | דרך האוכל

מתכון למנת עוף נפלאה, המתאימה במיוחד חג אך מומלצת כל השנה. מחמאות מובטחות

חלבי / בשרי
בשרי
דרגת קושי
בינוני
כשרות
כשר
זמן הכנה
מעל שעה
סוג המנה
עיקריות
סוג מטבח
מרוקאי

מצרכים:

ל-4-6 מנות:

6 כרעי עוף, נקיות מעודפי שומן ומשערות

¼2 כפיות מלח

1/4 כפית פלפל שחור גרוס טרי

3 כפות שמן צמחי

2 בצלים גדולים, פרוסים דק

1 כוס רכז תפוזים קפוא

2 כפות דבש

1 מקל קינמון

1 תרמיל הל, סדוק

5 גרגרי פלפל אנגלי

1 כוס שזיפים שחורים מיובשים, מגולענים

אופן ההכנה:

1. משפשפים את כרעי העוף מכל הצדדים במלח ובפלפל השחור הגרוס ומצננים בקערה במשך שעה במקרר.

2. במחבת גדולה עם תחתית כפולה מחממים את השמן ומטגנים את הבצל על להבה בינונית-גבוהה עד הזהבה.

3. מוסיפים למחבת את רכז התפוזים, הדבש, מקל הקינמון, ההל, הפלפל האנגלי והשזיפים ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה הנמוכה ביותר, מבשלים במשך כ-20 דקות ובוחשים מדי פעם. מצננים.

4. משרים את העוף בתערובת השזיפים ומניחים במקרר במשך כשעה לספיגת טעמים. מעבירים לטאג'ין או לסיר ומכסים.

5. מכניסים את הטאג'ין או הסיר למרכז תנור שחומם מראש ל-180 מעלות וצולים במשך 30 דקות.

6. מרימים בזהירות את מכסה הטאג'ין או הסיר, יוצקים על העוף את הנוזלים שהצטברו, מכסים, מנמיכים את החום ל-150 מעלות וצולים 60 דקות נוספות. אחרי 30 דקות בודקים אם כל הנוזלים התאדו ומוסיפים מעט מים חמים.

7. מרימים את מכסה הטאג'ין או הסיר וצולים כ-10 דקות נוספות לקבלת צבע שחום יפה.

מגישים: מניחים את הטאג'ין או הסיר במרכז השולחן ומגישים לצד אורז לבן.

תגובות

Silence is Golden