עוף, סיפור אהבה: מתכון לעוף שלם בתפוזים

עוף שלם בתפוזים. צילום: אנטולי מיכאלו
עוף שלם בתפוזים. צילום: אנטולי מיכאלו

כל בשלן יודע שחומרי גלם משובחים הם תנאי הכרחי למנה מוצלחת. הכנו לכם מתכון חגיגי וקל המבוסס על עוף טבעי, 
שגדל ללא אנטיביוטיקה וללא תוספת הורמונים של עוף טוב

88 שיתופים | 132 צפיות

תוכן שיווקי | עוף טוב

צילום אנטולי מיכאלו | סטיילינג אינה גוטמן | מתכונים רות אוליבר

החומרים ל־6 מנות

1 עוף שלם שגדל ללא אנטיביוטיקה
של עוף טוב במשקל בינוני
2 תפוזים

למשרה

3 כפות שמן
1 כוס ריבת תפוזים עם חתיכות
2 כפיות חרדל דיז’ון
3 שיני שום כתושות
1 פלפל ירוק חריף פרוס
½ כוס מיץ תפוזים
מלח ופלפל לפי הטעם

לאפייה

2־3 גבעולי רוזמרין

אופן ההכנה

חורצים תפוז אחד, מכניסים אותו לתוך הקרביים של העוף וקושרים לו את הרגליים.

מערבבים בקערה שמן, ריבה, חרדל, שום, פלפל ירוק, מיץ תפוזים, מלח ופלפל. שמים את העוף בתוך שקית ניילון, יוצקים פנימה שני שליש מהתערובת שבקערה, סוגרים את הניילון תוך הוצאת האוויר ומניחים במקרר במשך שעה ועד לילה. שומרים את שאר הנוזלים להמשך, לצליית העוף.

מחממים תנור ל־180 מעלות ומעבירים את העוף עם הנוזלים לתבנית אפייה.

מורחים על העוף את שליש התערובת שנותרה. פורסים את התפוז השני, מניחים את הפרוסות על העוף ומפזרים את ענפי הרוזמרין מסביב.

אופים את העוף 45־50 דקות עד להשחמה (מומלץ אחת ל־15 דקות לפתוח את התנור ובעזרת כף להרטיב או להבריש את 
העוף עם הנוזלים שבתבנית).

מגישים חם או קר.