ביבימבאפ – אורז קוריאני

ביבימבאפ – אורז קוריאני | צילום: בועז לביא
ביבימבאפ – אורז קוריאני | צילום: בועז לביא

הגרסה של עז תלם למנה דרום קוריאנית מעולה ופרשית, עשירה בירקות ובצבעים. מתכון שיגרום לכם להרגיש שפתחתם מסעדה אסייאתית בבית

88 שיתופים | 132 צפיות

 

ביבימבאפ היא מנת הדגל של דרום קוריאה, וכמו הרבה מנות דגל, מספר הגרסאות שלה שווה למספר המכינים אותה. האלמנטים המוסכמים על הכל הם: אורז עגול מאודה (מאותם זנים שמהם מכינים סושי), ביצת עין, קימצ'י – כרוב חריף מותסס, ירקות טריים ומשהו מבושל: בקר, עוף או פטריות במקרה שלנו. זו הגרסה שלי למנה, ובה הכנתי כרוב מוחמץ מהיר (כי קימצ'י זה כבר סיפור שלם אחר).

 

החומרים ל- 3 מנות | פרווה | בינוני

לכרוב
1 כרוב סגול בינוני (משקל 800 גרם בערך), חתוך לרצועות דקות
כף מלח גס להשריה
1/4 כוס חומץ (חומץ תפוחים או חומץ יין לבן)
2­-3 כפות סוכר חום
כפית מלח גס לתחמיץ

לאורז
1 כוס אורז עגול לסושי שטוף היטב ומסונן
¼1 כוסות מים

לפטריות
1 כף שמן
1 חבילה פטריות (שמפיניון או שימג'י) חתוכות גס
1­-2 כפות רוטב סויה

לתרד
1 כף שמן
1 שקית (300 גר') עלי בייבי תרד שטופים היטב
קורט מלח
5­-6 טיפות שמן שומשום
1 כפית שומשום קלוי

להגשה
3 ביצים
1 גזר חתוך לגפרורים
חופן נבטים טריים

 

אופן ההכנה

הכרוב
1. מניחים את הכרוב בקערה ויוצקים עליו כף מלח גס. מערבבים, לשים את המלח לתוך הכרוב ומשהים כשעה עד שהכרוב רך.

2. שוטפים את המלח מהכרוב, סוחטים ומייבשים.

3. מרתיחים בסיר קטן את החומץ, הסוכר והמלח.

4. מקטינים את האש לבינונית ומבשלים במשך 3 דקות עד קבלת תערובת חמוצה-מתוקה-מלוחה.

5. מעבירים את הכרוב לצנצנת ויוצקים עליו את התחמיץ החם.

6. מצננים, סוגרים את הצנצנת ומעבירים לקירור למשך לילה לפחות.

7. הופכים את הצנצנת מדי פעם.

האורז
1. מרתיחים את האורז והמים בסיר.

2. מקטינים את האש, מכסים ומבשלים במשך 20 דקות.

3. מכבים ונותנים לסיר לעמוד במשך 20 דקות נוספות.

הפטריות
1. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הפטריות במשך 2 דקות.

2. מוסיפים את הסויה וממשיכים לטגן במשך 2 דקות נוספות, עד שהפטריות רכות.

התרד
1. מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח.

2. מוסיפים את התרד ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך 3 דקות, עד שהתרד רך.

3. מוסיפים את שמן השומשום והשומשום ומתבלים במעט מלח.

ההגשה
1. מכינים מהביצים ביצי עין.

2. מחלקים את האורז לקערות.

3. בשולי כל קערה מסדרים מהתוספות (כרוב, פטריות, גזר, נבטים, תרד) ובמרכז שמים את ביצת העין. המטרה היא לעשות בלגן של מרקמים וטעמים בצלחת.

ביבימבאפ – אורז קוריאני | צילום: בועז לביא
ביבימבאפ – אורז קוריאני | צילום: בועז לביא

 

למתכונים שישדרגו לכם את האורז הבנאלי:
אורז של סבתא עם פול ושמיר
פודינג אורז וקוקוס
המדריך לאורז: טיפים לבישול נכון והבחנות בין המינים

צילום בועז לביא | סטיילינג ענת לבל