ברווז שלם צלוי

ברווז שלם צלוי | צילום: בן יוסטר
ברווז שלם צלוי | צילום: בן יוסטר

שיר הלל לבשר הברווז של שף חיים טיבי. לטעמו המיוחד מתלווים תיבולים פיקנטיים-מתקתקים של אניס, ג'ינג'ר וגזרים צבעוניים

88 שיתופים | 132 צפיות

 

החומרים:

1 ברווז שלם גדול נקי מנוצות ומחלקי פנים שטוף היטב

לטבילה

1 כפית שורש ג'ינג'ר
1 כוכב אניס
מלח, פלפל שחור

למשיחה

1 כוס סוכר
2 כוסות מים
2-1 פלפלי צ'ילי
1 כפית שורש ג'ינג'ר קצוץ
2 שיני שום קצוצות
פלפל אנגלי
1 כוכב אניס

לגזרים

חופן גזרים צבעוניים
2-1 כפות דבש
2 פלפלוני צ'ילי
מלח, פלפל שחור

 

אופן ההכנה

1. ממלאים מים בסיר, מוסיפים את הג'ינג'ר, האניס, המלח ופלפל ומרתיחים.

2. טובלים את הברווז במי הסיר במשך 10 דקות עד שהעור נמתח.

3. מייבשים היטב במגבת או במשך לילה במקרר.

4. מרתיחים את מרכיבי המשחה עד קבלת מרקם של סירופ דליל.

5. מושחים את הברווז בסירופ וצולים במשך 30 דקות בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות.

6. מושחים את הברווז שוב בסירופ וממשיכים בצלייה.

7. חוזרים על הפעולה שוב כעבור 30 דקות (זמן הצלייה הכולל הוא כשעה וחצי).

8. בתום הצלייה הברווז צריך להיות מוכן מבפנים ועורו צריך להיות קריספי.

9. חולטים את הגזרים במים רותחים.

10. מקרמלים את הגזרים במחבת עם הדבש, הצ'ילי, המלח והפלפל.

11. מגישים את הגזרים לצד הברווז הצלוי.

ברווז שלם צלוי | צילום: בן יוסטר
ברווז שלם צלוי | צילום: בן יוסטר