ברוסט לבן בחציר

ברוסט לבן בחציר | צילום: בן יוסטר
ברוסט לבן בחציר | צילום: בן יוסטר

מנה נהדרת של חזה בשר לבן, עשוי בטכניקה ייחודית של בישול בחציר, תביא לכם את טעמי החווה עד הבית. מתכון לא שגרתי ששווה את ההשקעה

88 שיתופים | 132 צפיות

 

"כשהייתי השף של מסעדת Blue Hill בניו יורק היינו מקבלים חזירים שגדלו במרעה טבעי ורצינו להדגיש את הטעם הייחודי שלהם, וכך נולדה דרך הבישול בחציר. החציר לא רק מוסיף טעם מעושן ועשבי, אלא גם עסיסיות וריחות מדהימים."

החומרים ל-4-6 מנות  |   בינוני  |  לא כשר

1 כפית זרעי שומר
1 כוכב אניס
1 כף פלפל אנגלי
1 כף גרגירי כוסברה
2 ק"ג ברוסט (חזה) בשר לבן ללא עצם ועור
2 כוסות מלח גס
1 כוס סוכר חום
1/2 חבילת תימין
ענף מרווה
חופן חציר

ברוסט לבן בחציר | צילום: בן יוסטר
ברוסט לבן בחציר | צילום: בן יוסטר

 

אופן ההכנה

1. קולים את התבלינים היבשים במחבת ערב לפני הכנת המנה.

2. מערבבים את המלח, הסוכר ועשבי התיבול.

3. מוסיפים את התבלינים הקלויים ומערבבים.

4. מסדרים שכבה של תערובת המלח בתחתית תבנית, מניחים מעל את הברוסט כשהשומן כלפי מטה ומכסים עם שאר המלח.

5. מעבירים ללילה במקרר.

6. מוציאים את הברוסט מהמקרר ושוטפים היטב מהמלח והתבלינים.

7. מסדרים שכבה של חציר בתחתית סיר חסין אש, מניחים את הברוסט ומכסים בעוד חציר.

8. מוזגים כוס מים ומכסים.

9. מרתיחים את נוזלי הסיר על אש גבוהה, עד שמתחיל לעלות ריח של חציר והסיר מתחמם היטב.

10. מעבירים לתנור ומבשלים במשך שעתיים וחצי בחום של 180 מעלות.

ברוסט לבן בחציר | צילום: בן יוסטר
ברוסט לבן בחציר | צילום: בן יוסטר