חזה ברווז מעושן ברוטב מנדרין

חזה ברווז מעושן ברוטב מנדרין | צילום: בן יוסטר
חזה ברווז מעושן ברוטב מנדרין | צילום: בן יוסטר

מתיקות רוטב המנדרין מתמזגת נהדר עם הבשר המעושן במנה נימוחה, שמפארת את בשר הברווז המשובח. מעכשיו לא יהיה ספק שאתם בשלני גורמה

88 שיתופים | 132 צפיות

 

החומרים ל-4 מנות | בינוני | בשרי

לחזות הברווז

2 ליטרים מים
1 כוס סוכר
4 כפות מלח
קורט פלפל אנגלי
2-3 עלי דפנה
2-3 פלפלי צ'ילי
חופן רוזמרין יבש
4 חזות ברווז נקיים משומן (יש לחתוך את השומן כך שיהיה בגודל הנתח)

לרוטב מנדרין

1 ליטר מיץ מנדרינות
2 כפות דבש
קורט פלפל שחור
1 כוס ציר עוף
2 כפות ליקר מנדרינות (לא חובה)

לירקות

1 בוקצ'וי חתוך ל-4
צרור אספרגוס
חופן עגבניות שרי

 

אופן ההכנה

חזות הברווז

1. מרתיחים את מרכיבי המשרה, מערבבים, מכבים ומשרים את החזות במשך לילה.

2. מוציאים את החזות מהמשרה, מייבשים היטב במגבת ומניחים על רשת במקרר במשך שעתיים.

3. צולים את החזות במחבת על הצד של העור עד שהוא נהיה קריספי (החזה צריך להישאר ורדרד).

4. מסירים את השומן הנמס במחבת תוך כדי הצלייה.

5. לעישון ביתי של החזות: מניחים בווק או בסיר עם מכסה תבלינים יבשים, כמו רוזמרין, תימין ועלי דפנה, ומוזגים מעט מים להרטבת הענפים.

6. מניחים את חזות הברווז על רשת בתוך הסיר ומכסים.

7. מניחים את הסיר על אש נמוכה במשך 10 דקות או עד קבלת טעם מעושן במידה הרצויה, מסירים מהאש ומוציאים את החזות.

8. לפני הגשת המנה צולים את החזות במשך 6-5 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות (לדרגת מדיום).

9. חוצים את החזות לאורך.

רוטב המנדרין

1. מבשלים ומערבבים את מרכיבי הרוטב על אש בינונית עד קבלת מרקם של סירופ.

2. מתקנים תיבול לפי הטעם. שומרים את הרוטב בצד (לא במקרר).

הירקות

1. חולטים את הבוקצ'וי והאספרגוס (כל ירק בנפרד) במי מלח.

2. מניחים את עגבניות השרי בתבנית ואופים במשך 65 דקות בתנור שחומם מראש ל-120 מעלות.

הרכבת המנה

1. מניחים בכל צלחת הגשה חזה ברווז חצוי, מסדרים את הירקות לצדו ויוצקים מהרוטב.

חזה ברווז מעושן ברוטב מנדרין | צילום: בן יוסטר
חזה ברווז מעושן ברוטב מנדרין | צילום: בן יוסטר