כריך רוסטביף לפיקניק בים

כריך רוסטביף לפיקניק בים | צילום: בן יוסטר
כריך רוסטביף לפיקניק בים | צילום: בן יוסטר

יצאתם לפיקניק בים, פרסתם מחצלת, דאגתם לחברה טובה ולמשקה קר, עכשיו הכינו לעצמכם במתנה כריך רוסטביף מפנק שיהפוך את הפיקניק שלכם לבילוי בלתי נשכח

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים לשני כריכים לרוסטביף:

500 גרם נתח סינטה בקר מיושן, נקי משומן חציוני וגידים בטמפרטורת החדר

כף גדושה חרדל דיז׳ון חלק

כף גדושה חרדל גרגירים

כף פלפל שחור גרוס

כף מלח אטלנטי

כף רוזמרין טרי קצוץ

3 שיני שום פרוסות דק

לכריכים:

2 בגטים קטנים בסגנון צרפתי (או אחד גדול, חתוך לשניים)

צרור עלי אורוגולה מופרדים ושטופים

במי קרח

כ־10 מלפפוני קורנישון (מלפפון חמוץ זעיר)

2 כפות פסטו בזיליקום מוכן

2 כפות שמן זית

מלח ים אטלנטי/פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

רוסטביף: מחוררים מעט את נתח הבשר בעזרת סכין קטנה וחדה וממלאים את החורים בפרוסות דקות של שום ורוזמרין.

מורחים את הנתח במלח, פלפל וחרדל ומשחימים אותו מעט על מחבת טפלון, מכל הצדדים (כחצי דקה מכל צד).

מעבירים לתנור שחומם מראש ל־180 מעלות במשך 20 דקות. מוציאים ומצננים על רשת. מעבירים למקרר למשך שעתיים לפחות ולאחר מכן פורסים לפרוסות דקיקות.

הרכבת הכריך: שמים את הבגטים בתנור שחומם מראש ל־200 מעלות למשך דקה אחת (קלייה קלה של הלחם) ומצננים. פורסים כל בגט לקבלת שתי פרוסות שוות וארוכות.

מורחים כל פרוסה בשכבה דקה של פסטו. מסדרים על הפרוסה התחתונה ערמה גבוהה של פרוסות רוסטביף, מטפטפים מעל מעט שמן זית, ממליחים ומפלפלים. מסדרים מעל מעט עלי אורוגולה, וכ–5 מלפפוני קורנישון, לאורך הבשר. סוגרים את הכריך בעדינות ועוטפים בנייר שעווה.

 

צילום בן יוסטר | סטיילינג נעה קנריק | מסעדה ליטל איטלי