נתח פריים עם עצם ושדרת אסאדו

נתח פריים ריב עם עצם ושדרת אסאדו של שפית קדן רוזנר | צילום: שרית גופן | סטיילינג: נועה קנריק
נתח פריים ריב עם עצם ושדרת אסאדו של שפית קדן רוזנר | צילום: שרית גופן | סטיילינג: נועה קנריק

מיכל אנסקי, מקימת שוק צפון ברמת החייל, פותחת שולחן פסח עם הבשלנים שמאחורי הדוכנים והפעם, קדן רוזנר עם נתח פריים עסיסי עם עצם ושדרת אסאדו

88 שיתופים | 132 צפיות

חומרים ל-8 מנות | קל | בשרי

½1 ק"ג נתח פריים ריב בקר

למשחה
2 כפות חרדל דיז'ון
1 כף פלפל שחור גרוס עבה
1 כף גרגירי חרדל
5 שיני שום

לזיגוג
1 כף דבש
2 שיני שום כתושות
1 כף שמן זית
מלח ים אטלנטי

נתח פריים ריב עם עצם ושדרת אסאדו של קדן רוזנר | צילום: שרית גופן | סטיילינג: נעה קנריק
נתח פריים ריב עם עצם ושדרת אסאדו של קדן רוזנר | צילום: שרית גופן | סטיילינג: נעה קנריק

אופן ההכנה

1. מערבבים את מרכיבי המשחה עד קבלת תערובת אחידה. מניחים את הבשר בתבנית, מושחים בתערובת, חורצים מקום לשיני השום ונועצים אותן, מכסים ברדיד אלומיניום וצולים במשך שעה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

2. מסירים את רדיד האלומיניום וצולים במשך 30 דקות נוספות. מוציאים את הנתח מהתנור.

3. מערבבים את מרכיבי הזיגוג עד קבלת תערובת אחידה. מושחים את הבשר בתערובת ופורסים לפרוסות עבות.

*מומלץ להגיש עם ירקות ירוקים חלוטים קצרות

מתכונים נוספים של הבשלנים של שוק צפון:

1. מרק סובה שויו
2. פילה מוסר ים בחמאת עגבניות
3. סלט קינואה אדומה וסלט סגול
4. שומר קונפי
5. מרציפן ופנקוטה יוגורט ושקדים

מימין לשמאל: ינאי ארז (בר דגים), מיכל אנסקי, דן גרשונוביץ (מיזיאקי), אבנר לסקין (רק היום), מור כספי (פרונטו קיוסקו), קדן רוזנר (אטליז קדן- בעיקר בשר) | צילום: שרית גופן | סטיילינג: נעה קרניק
מימין לשמאל: ינאי ארז (בר דגים), מיכל אנסקי, דן גרשונוביץ (מיזיאקי), אבנר לסקין (רק היום), מור כספי (פרונטו קיוסקו), קדן רוזנר (אטליז קדן- בעיקר בשר) | צילום: שרית גופן | סטיילינג: נעה קרניק