עוף צלוי בלימון עם טחינה

עוף צלוי בלימון עם טחינה עם זרעי קצח | צילום: אנטולי מיכאלו
עוף צלוי בלימון עם טחינה עם זרעי קצח | צילום: אנטולי מיכאלו

מתכון פשוט לשדרוג מנת העוף המסורתית שמקבלת טעם נוסף וחיזוק בריא בצורת טחינה עם זרעי קצח. מעכשיו אין סיכוי שיגידו שהעוף יצא יבש

88 שיתופים | 132 צפיות

 

בית הבד הגלילי “סבא חביב”, שנוסד ב־1913, נחשב מחלוצי ענף הזית בגליל. סבא חביב ובהמשך בניו ונכדיו מגדלים עצי זית ומייצרים שמן זית משובח, מבחר זיתים בכבישה טבעית, חלווה, דבש, זעתר, טחינה באבן ריחיים וכן סבונים משמן זית. כעת, לראשונה בעולם, משיק “סבא חביב” את סדרת “טחינה+” – טחינה גולמית אתיופית, עשויה 100% שומשום טהור בתוספת זרעים וגרעינים בעלי יתרונות בריאותיים. הסדרה כוללת ארבעה טעמים ובהם טחינה+ עם גרעיני דלעת, טחינה+ עם זרעי קצח, טחינה+ עם זרעי פשתן וטחינה+ עם זרעי צ’יה. הטחינה מכילה שיעור גבוה של סיבים תזונתיים החיוניים לתהליך העיכול וכן שיעור גבוה של מינרלים וסידן.

ייחודה של סדרת “טחינה+” הוא בערכים הבריאותיים שלה, המושגים מזרעים ומגרעינים המהווים מקור טוב לסידן, ברזל, מגנזיום, אומגה 3 ואומגה 6. בזכות שיטת טחינה ייחודית של הזרעים הצליחו ב–”סבא חביב” להפחית את אחוזי השומן במוצר הסופי בלי לוותר על היתרונות הבריאותיים והקולינריים של כל מרכיביו.

לפרטים נוספים ולהזמנות עד הבית

שומשום טהור, זרעים וגרעינים מעשירים את הטחינה הגולמית של "סבא חביב" | צילום: אנטולי מיכאלו
שומשום טהור, זרעים וגרעינים מעשירים את הטחינה הגולמית של "סבא חביב" | צילום: אנטולי מיכאלו

 

עוף צלוי בלימון עם טחינה עם זרעי קצח

החומרים לכ–4 מנות

1 עוף שלם במשקל של כ–1.2 ק״ג
1 כפית מלח גס
1 כף פלפל שחור
1 ראש שום חצוי
2 לימונים
1 כפית סוכר
1 כף פלפל שאטה

להגשה
5-8 כפות טחינה+ עם זרעי קצח ״סבא חביב״

אופן ההכנה

1. מתבלים את העוף במלח ובפלפל ומשרים אותו בקערה יחד עם הלימון, השום, הסוכר והשאטה כשמונה שעות במקרר.

2.מחממים תנור ל־150 מעלות כעשר דקות לפני תחילת צליית העוף.

3. מסננים את העוף מנוזלי המשרה וצולים אותו בתנור כשעתיים.

4. מניחים את העוף על צלחת הגשה, יוצקים עליו טחינה+ עם זרעי קצח ומגישים.

עוף צלוי בלימון עם טחינה עם זרעי קצח | צילום: אנטולי מיכאלו
עוף צלוי בלימון עם טחינה עם זרעי קצח | צילום: אנטולי מיכאלו
טחינה+ עם זרעי קצח של "סבא חביב"
טחינה+ עם זרעי קצח של "סבא חביב"

 

צילום אנטולי מיכאלו | סטיילינג תמי סגל | מתכונים דודו אלמקיאס, מסעדת דוד ויוסף
בשיתוף טחינה+ בית הבד הגלילי ״סבא חביב״

למתכונים נוספים של השף דודו אלמקיאס ממסעדת דוד ויוסף בהשראת סדרת מוצרי טחינה+ של "סבא חביב":

דלעת צלויה עם ירוקים בוויניגרט יוגורט-טחינה
סינייה דג וירקות מוקרמים בטחינה
מסבחת קישואים בטחינה עם זרעי קצח
קרמבל תפוחים ברוטב טחינה וגלידת וניל