צ'ילי קון קרנה של עז תלם

צ'ילי קון קרנה | צילום: בועז לביא
צ'ילי קון קרנה | צילום: בועז לביא

מתכון של עז תלם לאחד התבשילים המפורסמים ביותר שיצאו ממדינת טקסס. יש בו מגוון פלפלים, ובשילוב ירקות שורש, עגבניות, בשר ושעועית נוצרת מנה עם טעמים עמוקים וממכרים

88 שיתופים | 132 צפיות

 

החומרים ל-6 מנות  |   בינוני  |   בשרי

2־3 כפות שמן
500 גר' בשר טחון
2 בצלים חתוכים לקוביות
3-4 שיני שום פרוסות דק
1 גזר חתוך לקוביות קטנות
2 גבעולי סלרי קצוצים דק
2 פלפלים אדומים, חתוכים לקוביות קטנות
1 פלפל אדום חריף (אפשר גם ירוק) קצוץ דק
1 כף רסק עגבניות
1 כפית כמון
1 כפית צ'ילי כתוש חריף
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית אורגנו מיובש
1 פלפל צ'יפוטלה קצוץ גס (או 1 כפית פפריקה מעושנת)
1 כוס שעועית אדומה (אפשר גם סוגי שעועית אחרים) מושרית במים למשך לילה
1 קופסה גדולה (800 גר') עגבניות מרוסקות
מלח או רוטב סויה לפי הטעם

להגשה
6 טורטיות
1 פלפל ירוק חריף פרוס דק
חופן כוסברה קצוצה

 

אופן ההכנה

1. מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבשר הטחון עד שכל הנוזלים מתאדים והוא מתחיל להשחים.

2. מוציאים מהסיר ומניחים בצד.

3. מוסיפים לסיר מעט שמן ומטגנים את הבצלים, השום, הגזר, הסלרי ושני סוגי הפלפלים במשך 5 דקות, עד שהבצלים מתחילים להתרכך.

4. מוסיפים את רסק העגבניות וכל התבלינים, מגבירים את האש ומטגנים במשך דקה.

5. מחזירים את הבשר לסיר ומוסיפים את השעועית והעגבניות המרוסקות.

6. מוסיפים מים עד כיסוי תכולת הסיר ב־3־4 ס"מ.

7. מרתיחים ומתבלים במעט מלח או רוטב סויה.

8. מכסים את הסיר ואופים במשך שעתיים וחצי בתנור שחומם מראש ל־160 מעלות, או עד שהטעמים מתאחדים והשעועית מתרככת.

9. מחזירים את הסיר לכיריים וממשיכים לבשל במשך כמה דקות.

10. מתבלים בעוד מלח או רוטב סויה לפי הטעם.

11. מגישים עם טורטיות, כוסברה, פלפל ירוק חריף וכוסברה.

צ'ילי קון קרנה | צילום: בועז לביא
צ'ילי קון קרנה | צילום: בועז לביא

 

לעוד מתכונים של עז תלם שיפיקו לכם את המיטב משלל סוגי הפלפלים:
חלפיניו פופרס – פלפלים במילוי גבינת שמנת בציפוי פריך
סלט רומסקו – פלפלים קלויים עם עגבניות, שקדים ושום
עז תלם דואג שלא תתבלבלו בפלפלים

צילום בועז לביא | סטיילינג ענת לבל