צלעות טלה פטריות שלמות ויין לבן

צלעות טלה, פטריות שלמות ויין לבן
צלעות טלה, פטריות שלמות ויין לבן

חוות השמפיניון במושב זרעית מציעה לטבול צלעות טלה בדבש ויין, להוסיף שלושה סוגי פטריות ולהמם את האורחים עם מנה מרשימה, עסיסית וחגיגית

88 שיתופים | 132 צפיות

 

מצרכים

שדרת צלעות טלה קטנות
שמן זית
שום
פלפל שחור ומלח
חצי כפית סומק
חצי כוס מיץ תפוזים
חצי כוס יין לבן
3 כפות דבש
4 ענפי אורגנו טרי
4 ענפי זעתר טרי
500 גר' פטריות ירדן
500 גר' פטריות פורטבלה
500 גר' פטריות שמפיניון

מכינים

1. מורחים היטב את הצלעות בשמן זית, מלח, פלפל, סומק ושום.

2. במחבת צלייה גדולה מניחים את ענפי הזעתר והאורגנו ו"סוגרים" על אש גבוהה את הצלעות מכל הצדדים.

3. במחבת שבה נצלו הצלעות שמים את הפטריות מטגנים עד השחמה ומגישים כתוספת נפלאה לצלעות.

4. מעבירים לתבנית ומוסיפים יין, מיץ תפוזים ודבש. אופים בחום של 190 מעלות 20-30 דקות.

אינסטגרם | מתכונים חגיגיים נוספים באתר