קדרת זנב שור

קדרת זנב שור עם פול ירוק וארטישוקים | צילום: בן יוסטר
קדרת זנב שור עם פול ירוק וארטישוקים | צילום: בן יוסטר

לא להיבהל! קדרת זנב שור מפתיעה עם פול ירוק וארטישוקים המשלבת טעמים עשירים ועדינים ביחד. שמח בצלחת - מתכון של טלי פרידמן

88 שיתופים | 132 צפיות

מילה מהשפית טלי פרידמן: "אל תיבהלו מזנב השור. בקשו מהקצב לחתוך אותו לחוליות ולא תצטרכו להתעסק עמו. העצם והשומן של הבשר יעשירו מאוד את התבשיל. תוספת הפול הירוק והארטישוקים יוסיפו לקדרה טעמים עדינים".

החומרים ל־6 מנות

שמן זית לטיגון

1 זנב שור חתוך לחוליות

3 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות

1 כרשה חתוכה לקוביות קטנות

1 שורש סלרי חתוך לקוביות קטנות

1 שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות

2 עלי דפנה

עלים מ־5 ענפי תימין

1 בקבוק (750 מ"ל) יין אדום

10 בצלי שאלוט קלופים

1 ראש שום טרי שלם

מלח, פלפל שחור גרוס

350 גר' פולים ירוקים (עם התרמילים)

6 ארטישוקים נקיים מעלים חלוטים ופרוסים לרוחב

אופן ההכנה

1. מחממים שמן זית בסיר גדול וכבד המתאים גם לתנור ומטגנים את זנב השור עד השחמה. מוציאים מהסיר ומניחים בצד. מטגנים באותו סיר את הבצלים והכרשה עד הזהבה.

2. מוסיפים לסיר את שורש הסלרי, שורש הפטרוזיליה, עלי הדפנה, התימין והיין. מבשלים במשך 5 דקות עד צמצום הנוזלים ומחזירים את זנב השור לסיר. מרתיחים, מנמיכים את האש ומוסיפים את בצלי השאלוט ואת ראש השום.

3. מעבירים את הסיר לתנור שחומם מראש ל־150 מעלות למשך 6 שעות לפחות.

4. 30 דקות לפני סיום הבישול מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים את הפול הירוק ואת הארטישוקים.

ההגשה

מגישים את הקדרה על קוסקוס איכותי ואמיתי.

סיר הקדרה Stoub, להשיג בצווילינג sk-m.co.il