קדרת קצבים

קדרת קצבים | צילום: בן יוסטר
קדרת קצבים | צילום: בן יוסטר

שיא החורף הוא בדיוק הזמן למלא את סיר הקדרה בבשר ולבשל במשך כמה שעות טובות. קבלו מתכון לקדרת קצבים קלאסית ומנחמת

88 שיתופים | 132 צפיות

החומרים ל־6 מנות

שמן זית לטיגון

1 נתח בקר של זנב ולחי במשקל 3 ק"ג

1 בצל גדול חתוך לקוביות

4 גזרים פרוסים גס

10 שיני שום קלופות

500 מ"ל יין אדום

5 עלי דפנה

1 כפית גרגירי פלפל אנגלי

1 שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות

1 שורש סלרי חתוך לקוביות

1 חבילת פטריות פורצ'יני מיובשות

1 חבילת פטריות שמפיניון

מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

1. מחממים את השמן בסיר וסוגרים את הבשר היטב מכל הצדדים. מוציאים את הבשר ומטגנים באותו סיר את הבצל, הגזרים והשום.

2. מרתיחים בסיר אחר את היין, עלי הדפנה והפלפל האנגלי. מחזירים את הבשר לסיר הראשון ושופכים עליו את היין הרותח.

3. מרתיחים, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 3 שעות לפחות עם מכסה סגור. מצננים ומעבירים למקרר.

4. מנקים את הרוטב מהירקות, מפרקים את הבשר, קוצצים אותו ומחזירים לסיר. מוסיפים לסיר את שורש הפטרוזיליה ושורש הסלרי ומבשלים עד שהם מוכנים. מצמצמים את הרוטב.

5. מוסיפים את הפטריות ומתבלים במלח ובפלפל שחור.