רולדת פרגיות עם עלי גפן ממולאים
מנת עלי הגפן היוונית הקלאסית מקבלת טוויסט משודרג ומתעטפת בנתחי פרגית מתקתקים עם תוספת של סלט עגבניות חריף שידאג שלא יהיה לכם משעמם בפה. מתכון אולימפי
החומרים ל–4–5 מנות
600 גר’ פרגית עוף, משוטחת לשניצלים בעובי חצי ס”מ (מבקשים מהקצב)
5 כפות שמן זית
כפית שטוחה בהרט
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית כמון טחון
קורט מלח
עלי גפן ממולאים באורז וילי פוד
לסלט
3 עגבניות, חתוכות לקוביות
½ צרור כוסברה, קצוץ גס
פלפל חריף ירוק, קצוץ דק (אפשר יותר או פחות, לפי הטעם)
בצל סגול בינוני, קלוף וקצוץ דק
מיץ מלימון אחד
3-4 כפות שמן זית
מלח, לפי הטעם
אופן ההכנה
1. פותחים את קופסת עלי הגפן ומסננים את הנוזלים.
2. מתבלים את הפרגיות בשמן ובתבלינים.
3. מסדרים את הפרגיות המתובלות על גבי נייר אפייה בצורה חופפת ויוצרים מעין משטח אחיד של פרגיות לגלגול.
4. מסדרים את עלי הגפן בשורה במרכז משטח הפרגיות ומגלגלים בעזרת נייר האפייה ליצירת רולדה.
5. עוטפים את הפרגיות ברדיד אלומיניום ומהדקים לצורת נקניק.
6. אופים בתנור בחום של 160 מעלות 35-45 דקות, עד שבשר הפרגית מבושל לחלוטין.
7. מוציאים מהתנור ונותנים לחבילה להתקרר מעט.
8. פותחים את החבילה ופורסים לפרוסות יפות.
9. מערבבים את כל חומרי הסלט ומתבלים במלח ולימון לפי הטעם.
10. מגישים את הסלט לצד הבשר.
צילום בן יוסטר | סטיילינג תמר סגל
אז לאן עוד בא לכם לנסוע? תבחרו מבין שלל המתכונים של ויליפוד שמביאים לכם איכות וטעם מכל העולם:
מרק חיטה טוסקני
מרק נודלס סיני עם כדורי עוף אסייתי
נתחי עוף בקארי הודי וצ׳ילי מתוק
פילה דניס תאילנדי בחמאה מתקתקה סויה וצ’ילי
לבבות דקל מאקוודור צלויים בעגבניות וודקה
קבב תורכי על קרם פלפלים קלויים
ערמונים דניים מתוקים בחמאה וקצפת
טארט טאטן אננס ממונקו