שוק גדי עם ירקות חורף

שוק גדי עם ירקות חורף ונבטוטי חרדל | צילום: איתאיל ציון
שוק גדי עם ירקות חורף ונבטוטי חרדל | צילום: איתאיל ציון

מתכון מחמם לבשלנים נועזים הכולל מרכיבים מעניינים כמו נבטוטי חרדל וקייל. הזדמנות לספר לקצב השכונתי על המתכון ולהרשים

88 שיתופים | 132 צפיות

מרכיבים (6-8 מנות)

1 שוק גדי, מרוקנת מעצם וקשורה (לבקש מהקצב)
4 כפות שמן זית
מלח, פלפל
½ כרוב סגול, פרוס לפלחים
3 קולורבי, קלוף ופרוס לשמיניות
3 שומר, כל שומר מחולק ל-8 פלחים ומחובר עדיין לשורש
5 שיני שום
1 כף חמאה
2 צרורות קייל
½ ליטר יוגורט עזים חוות צוק
1 צרור נבטי חרדל צעירים (ניתן להשיג בחוות צוק-המעדניה. אפשרי להשתמש גם בנבטי צנונית)

שוק גדי עם ירקות חורף ונבטוטי חרדל | צילום: איתאיל ציון
שוק גדי עם ירקות חורף ונבטוטי חרדל | צילום: איתאיל ציון

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות

2. מורחים את שוק הגדי בשמן זית, מלח ופלפל.

3. צולים למשך 45 דקות.

4. לאחר מכן מוסיפים את הכרוב, הקולורבי, השומר ו-4 שיני השום, וצולים ל-45 דקות נוספות.

5. מוציאים מהתנור ונותנים להתקרר.

6. פורסים את השוק.

7. במחבת גדולה מדליקים את האש ושמים שמן זית, 1 שן שום ו-1 כף חמאה. מחממים על אש נמוכה.

8. חותכים את הקייל גס ומוסיפים למחבת.

9. מוסיפים מלח, פלפל ואת יוגורט העזים.

10. מסדרים את הירקות הצלויים במחבת ומפזרים במחבת את פרוסות הבשר. מצמצמים את הרוטב (הופכים אותו ליחסית סמיך).

11. מפזרים מעל את הנבטוטים ומגישים.