תבשיל כבש עם קישק וגרגירי חומוס

תבשיל כבש עם קישק (יוגורט מיובש) וגרגירי חומוס | צילום: אנטולי מיכאלו
תבשיל כבש עם קישק (יוגורט מיובש) וגרגירי חומוס | צילום: אנטולי מיכאלו

סאלח כורדי, ממסעדת אל-עאשי החדשה ביפו מביא לנו תבשיל בשרי, מבושל ביוגורט מיובש ממולח, שיפנק ויחמם אותנו בחורף הקר. מתכון שדורש הכנה מוקדמת אבל שווה כל יום של המתנה

88 שיתופים | 132 צפיות

 

את הקישק שמלווה את התבשיל יש להכין זמן מראש. הוא יוגורט המיובש לגוש ונטחן לאבקה וכך הוא נשמר לאורך זמן

 

החומרים ל-4 מנות  |   בינוני  |  לא כשר

לקישק
3 ליטרים יוגורט 3%
1 ק"ג סולת
1 כף מלח

לבשר
1 ק"ג נתח אוסובוקו טלה
4 כוסות (1 ליטר) מים רותחים
4 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ דק
4 שיני שום
1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
1 כף קימל טחון
1 כף כוסברה טחונה
מלח
1 ק"ג אורז יסמין מבושל לפי הוראות היצרן

להגשה
חופן צנוברים קלויים
חופן שקדים קלויים
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

הקישק
1. מוזגים לקערה את היוגורט, מוסיפים את הסולת והמלח, מערבבים היטב, מכסים בבד חיתול ומשהים במשך 15 ימים.

2. יש לערבב את התערובת כל יום.

3. התערובת אמורה להיות סמיכה מאוד.

4. פורסים יריעת בד על משטח ויוצרים מהתערובת גושים.

5. מכסים בבד ומשהים במשך שבוע עד קבלת גבישים נוקשים ויבשים.

תבשיל הבשר

1. מבשלים את נתח האוסובוקו במים הרותחים במשך 3 שעות או עד שהבשר נפרד מהעצם.

2. מוציאים ומניחים בצד.

3. מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד שהם מזהיבים.

4. מפוררים את גושי הקישק למים שבהם בושל האוסובוקו (3 גושים לכל ליטר מים), מוסיפים את החומוס ותערובת השום והבצל שטוגנו, מבשלים במשך 10 דקות ומוסיפים את הקימל והכוסברה.

5. ממליחים בעדינות כי היוגורט המיובש מלוח.

6. מבשלים במשך 5 דקות לספיגת כל הטעמים.

7. מגישים את התבשיל על מצע אורז ומעטרים בצנוברים, שקדים ופטרוזיליה קצוצה.

תבשיל כבש עם קישק (יוגורט מיובש) וגרגירי חומוס | צילום: אנטולי מיכאלו
תבשיל כבש עם קישק (יוגורט מיובש) וגרגירי חומוס | צילום: אנטולי מיכאלו