דניס שלם ברוטב צ’ימיצ’ורי
מתכון נפלא ופשוט לדניס שלם במרינדת עגבניות ורוטב צ’ימיצ’ורי
מצרכים:
דג דניס שלם טרי (400-450 גרם)
מלח ים אטלנטי
פלפל שחור טרי גרוס
חומרים למרינדה (משרה) להשריית הדג:
כוס שמן זית משובח
3 שיני שום טרי
10 עגבניות מיובשות
10 עלי מרווה
כפית פלפל שחור
חומרים לצ'ימיצ'ורי להגשה מעל הדג:
כוס שמן זית
חצי כפית מלח דק
חצי כפית פלפל שחור טרי גרוס
חופן פטרוזיליה נקייה
חופן כוסברה נקייה
3 כפות חומץ בן יין
5 שיני שום טרי קצוצות דק דק
אופן ההכנה:
אופן הכנת המרינדה:
קוצצים את כל מרכיבי המרינדה, ומערבבים יחד עם שמן הזית.
אופן הכנת הצ'ימיצ'ורי:
קוצצים את כל מרכיבי הצ'ימיצ'ורי יחד.
אופן הכנת המנה:
1. משרים את הדג במרינדה במשך שעה.
2. מוציאים את הדג מהמרינדה מתבלים במלח, ופלפל שחור.
3. מכניסים לגריל אשר חומם מראש ל250 מעלות, למשך 14 דקות.
4. מוציאים את הדג מהגריל. מניחים את הדג על צלחת הגשה. על הדג מוסיפים 2 כפות צ'ימיצ'ורי, לאורכו.
מתכון של מסעדת Fish בראשון לציון