קציצות דג-ים על הפלאנצ'ה

מסעדת יוליה | צילום: אנטולי מיכאלו
מסעדת יוליה | צילום: אנטולי מיכאלו

מסעדת השף יוליה בנמל תל אביב עושה לנו מזרח תיכון חדש ומפנקת במתכון פנטסטי לקציצות עשויות מיקס דגי ים, על מצע סטייק חציל וסלסת עגבניות

88 שיתופים | 132 צפיות

פורסם במגזין אטמוספירה

 

חלון אל הים התיכון

מסעדת יוליה נמצאת מול הים באזור הדרומי של נמל תל אביב. היא נפתחה בשנת 2006 על ידי המסעדנים מיכה סול ודני איתן (בויה, בב’לה, ים 7), שיצרו מסעדת שף עכשווית עם תפריט ים-תיכוני יצירתי, המשלב באופן מרתק טעמים, צבעים ומרקמים. המסעדה מציעה חוויית אירוח מהבוקר עד הלילה, בשלושה חללים מעוצבים – חלל פנימי שכולל בר גדול ושולחנות ישיבה קלאסיים, מרפסת מקורה ומרפסת פתוחה ומרווחת – המשרים תחושה ביתית וחמימה. על התפריט המגוון של יוליה אחראי השף רומן דימנט, העושה שימוש בתוצרת טרייה ומקומית, בין היתר דגים, בשר, גבינות, ירקות ופירות, ומציע ארוחות בוקר ובראנצ'ים מוזמנים מראש, ארוחות צהריים וערב עם מנות דגים, פירות ים ובשרים וקינוחים ייחודיים.
יורדי הסירה 1, נמל תל אביב, האנגר 2,  03-5469777.

 

מתכון למחבת קציצות דג-ים

המרכיבים ל-2 מנות

לקציצות דגים וסטייק חציל
300 גר' מיקס דגי-ים (סלמון 100 גר', לוקוס 100 גר' ומוסר ים 100 גר')
10 גרם ג'ינג'ר טרי קצוץ
2 בצלצלי שאלוט קצוצים
צרור כוסברה טרייה קצוצה
תבלינים – מלח ופלפל שחור לפי הטעם
שמן זית
1 חציל בלאדי מקולף
נבטי אפונה (לקישוט)
2 כפות גדושות של יוגורט צאן

לסלסה עגבניות
2 עגבניות אדומות בשלות
4 זיתים שחורים מגולענים
1 כפית צלפים מיניאטוריים
20 גר' פטרוזיליה קצוצה
1 שן שום
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
שמן זית

אופן הכנה

1. קוצצים את הדגים לקוביות ומוסיפים את כל התבלינים.

2. מגלגלים לקציצות שמשקלן 60 גר' (כל קציצה) ואופים בתנור בחום 200 מעלות כ-15 דק'.

3. מקלפים את החציל ופורסים לפרוסות בעובי של 2 אצבעות.

4. משמנים את החציל בנדיבות בשמן זית ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך כחצי שעה – עד לקבלת צבע חום זהוב.

5. חותכים את העגבניות לקוביות ומקפיצים במחבת עם כל מרכיבי הסלסה.

הרכבת המנה
1. בתחתית הצלחת/ מחבת מורחים את היוגורט ומניחים עליו את סטייק החציל האפוי.

2. מעל החציל מניחים את 3 הקציצות ומעליהן את סלסת העגבניות.

3. מקשטים עם נבטי אפונה.

קציצות דגים וסטייק חציל |צילום: אנטולי מיכאלו
קציצות דגים וסטייק חציל |צילום: אנטולי מיכאלו

 

ליד המנה: רוזה

מנת קציצות דגי הים של מסעדת יוליה היא מנה ים-תיכונית עשירה בטעמים ובצבעים מקומיים, והרוזה של יקב רקנאטי יתאים בדיוק למנה קיצית זו. זהו יין בעל סגנון ים-תיכוני שטעמיו עשירים, פירותי, מאוזן ובעל חמיצות טבעית טובה. הרוזה של רקנאטי מורכב מענבי ברברה ומרלו הגדלים בכרמי היקב המובחרים במנרה שבגליל העליון.

רוזה של רקאנטי
רוזה של רקאנטי