פילה בר ים עם תבשיל פריקי וירוקים של שף מאיר אדוני

פילה בר ים עם תבשיל פריקי וירוקים | צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: עידית יצקן
פילה בר ים עם תבשיל פריקי וירוקים | צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: עידית יצקן

אחרי ארבע מסעדות מובילות בתל אביב, יצא השף מאיר אדוני מהעיר הגדולה ופתח את סזרינה בקיסריה. היינו שם רגע לפני הפתיחה וטעמנו פילה בורי עם תבשיל פריקי וירוקים, ועכשיו גם אתם יכולים

88 שיתופים | 132 צפיות

 

4 מנות | בינוני | חלבי 4 פילה בר ים במשקל 100 גר' כל אחד

לתבשיל פריקי

1 בצל קצוץ
2 שיני שום פרוסות
1 כף שמן זית
250 גר' פריקי
¾1 כוסות (425 מ"ל) מים רותחים
1 כפית בהרט
1 כפית מלח
1 לימון כבוש קצוץ
בשר של חציל שרוף על להבה גלויה
10 עלי פטרוזיליה קצוצים

לירוקים

1 כף שמן זית
1 שן שום קצוצה
מלח
חופן שעועית ירוקה דקה
חופן שעועית ירוקה רחבה
חופן תרד תורכי
1 זוקיני
מיץ מלימון אחד

להגשה

100 גר' יוגורט סמיך
שמן זית
100 גר' טחינה גולמית

פילה בר ים עם תבשיל פריקי וירוקים | צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: עידית יצקן
פילה בר ים עם תבשיל פריקי וירוקים | צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: עידית יצקן

אופן ההכנה

1. מטגנים במחבת עם שמן זית את הבצל והשום עד שהם מזהיבים, מוסיפים את הפריקי והמים הרותחים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך 20 דקות. מכבים ומשאירים את הסיר מכוסה במשך 10 דקות. מוסיפים לסיר את שאר המרכיבים של התבשיל, מערבבים  ומתקנים תיבול.

2. מקפיצים את הירוקים במחבת עם שמן הזית, השום, המלח ומיץ הלימון.

3. צורבים את הדג במחבת חמה על הצד של העור.

4. מניחים בכל צלחת הגשה יוגורט, תבשיל פריקי, פילה דג צרוב וחופן ירוקים מוקפצים. מזלפים שמן זית וטחינה גולמית.