פילה דג מצופה בשברי בייגלה בטעם דבש, חרדל ובצל

מתכון מקורי לפילה דג מצופה בשברי בייגלה מתובלים בסגנון אמריקאי שגם מישל אובאמה לא תוכל לעמוד בפניו

88 שיתופים | 132 צפיות
פילה דג מצופה בשברי בייגלה בטעם דבש, חרדל ובצל | צילום: דן לב
פילה דג מצופה בשברי בייגלה בטעם דבש, חרדל ובצל | צילום: דן לב

המצרכים ל–8 מנות:

4 פילטים של דג ים לבן (אפשר גם מקפוא).

לציפוי: 350 מ"ל בירה/סודה

1 ביצה

1 לימון מיץ וגרדה

1¼ כוס קמח

1 כפית כורכום

מלח גס

פלפל שחור גרוס טרי

1 שקית שברי בייגלה של סניידרס בטעם דבש, חרדל ובצל

שמן עמוק לטיגון

אופן ההכנה:

שוטפים/מפשירים את הדגים, מניחים על מסננת על מנת שיגירו נוזלים, "מיבשים אותם", חותכים לפרוסות של 3-5 ס"מ.

מכינים בלילה: מערבבים בקערה סודה, ביצה, ולימון. מוסיפים קמח עד לקבלת בלילה סמיכה ואחידה ללא גושים, מוסיפים תבלינים, מלח ופלפל.

מטגנים את הדג: מחממים שמן, טובלים את פרוסות הדג בבלילה, מצפים בשברי הבייגלה (כמו שניצל) ומטגנים עד לקבלת צבע זהוב. מגישים עם פרוסות עגבנייה, בצל ולימון.