פילה דניס בחמאה מתקתקה סויה וצ’ילי

פילה דניס בחמאה מתקתקה סויה וצ’ילי | צילום: בן יוסטר
פילה דניס בחמאה מתקתקה סויה וצ’ילי | צילום: בן יוסטר

מתכון מעולה ופשוט למדי למנת דג בסגנון תאילנדי ברוטב חמאה מתקתקה ופיקנטית. המרקם הנימוח והטעמים ההרמוניים שנספגים בדניס ללא ספק יגרמו לכם גם ללקק את הצלחת

88 שיתופים | 132 צפיות

 

החומרים ל–2–3 מנות

לדג

400 גר’ פילה דניס, חתוך לקוביות בגודל 2 ס”מ
3-4 כפות שמן קנולה וילי פוד
מלח ופלפל, לפי הטעם

לרוטב

3 כפות רוטב צ’ילי מתוק וילי פוד
3 כפות רוטב סויה איכותי וילי פוד
3 כפות מים
חתיכה קטנה של ג’ינג’ר, פרוסה דק
1 כוכב אניס
2-4 יחידות פלפל שחור שלם
25 גר’ חמאת לורפק קרה, חתוכה לקוביות
2 גבעולי בצל ירוק קצוץ, להגשה

אופן ההכנה

1. מחממים את השמן במחבת כבדה.

2. מוסיפים את הדג וצורבים 2 דקות מכל צד, עד הזהבה.

3. מתבלים במלח פלפל ומניחים בצד.

לרוטב

1. במחבת אחרת שמים את כל חומרי הרוטב פרט לחמאה.

2. מביאים לרתיחה מעל להבה בינונית.

3. מנמיכים את האש, מוסיפים את החמאה ומערבבים אותה בעדינות עד שהיא נמסה ומתקבל רוטב סמיך ומבריק. נזהרים שלא יתפרק.

4. מוסיפים את הדג ומבשלים בחום נמוך דקה נוספת.

5. מוציאים לצלחות הגשה, יוצקים את הרוטב ומקשטים בבצל ירוק קצוץ.

6. כדאי להגיש יחד עם אורז שיספוג את הרוטב.

פילה דניס בחמאה מתקתקה סויה וצ’ילי | צילום: בן יוסטר
פילה דניס בחמאה מתקתקה סויה וצ’ילי | צילום: בן יוסטר
רוטב צ'ילי מתוק: רוטב צ'ילי אסייתי מתקתק במרקם סמיך מתאילנד הרחוקה, המעניק טעם אקזוטי לתבשילים ומוקפצים או כתיבול לעוף או בשר. מבשלים אסייתי? אל תתפשרו על צ'ילי איכותי | צילום: בן יוסטר
רוטב צ'ילי מתוק: רוטב צ'ילי אסייתי מתקתק במרקם סמיך מתאילנד הרחוקה, המעניק טעם אקזוטי לתבשילים ומוקפצים או כתיבול לעוף או בשר. מבשלים אסייתי? אל תתפשרו על צ'ילי איכותי | צילום: בן יוסטר

צילום בן יוסטר | סטיילינג תמר סגל

אז לאן עוד בא לכם לנסוע? תבחרו מבין שלל המתכונים של ויליפוד שמביאים לכם איכות וטעם מכל העולם:

מרק חיטה טוסקני
מרק נודלס סיני עם כדורי עוף אסייתי
נתחי עוף בקארי הודי וצ׳ילי מתוק
לבבות דקל מאקוודור צלויים בעגבניות וודקה
רולדת פרגיות יוונית עם עלי גפן ממולאים
קבב תורכי על קרם פלפלים קלויים
ערמונים דניים מתוקים בחמאה וקצפת
טארט טאטן אננס ממונקו