פילה מוסר ים בחמאת עגבניות

פילה מוסר ים בחמאת עגבניות של שף ינאי ארז | צילום: שרית גופן | סטיילינג: נעה קנריק
פילה מוסר ים בחמאת עגבניות של שף ינאי ארז | צילום: שרית גופן | סטיילינג: נעה קנריק

מיכל אנסקי, מקימת שוק צפון ברמת החייל, פותחת שולחן פסח עם הבשלנים שמאחורי הדוכנים והפעם, ינאי ארז עם מתכון לפילה מוסר ים בחמאת עגבניות

88 שיתופים | 132 צפיות

 

חומרים ל-4 מנות | קל | חלבי

200 גר' חמאה
1 שן שום
5 עלי מרווה
200 גר' פילה מוסר ים
1/4 כוס יין לבן
4 עגבניות בשלות צלויות וטחונות
מלח, פלפל שחור
שמן זית
200 גר' תרד טורקי

פילה מוסר ים בחמאת עגבניות של שף ינאי ארז | צילום: שרית גופן | סטיילינג: נעה קנריק
פילה מוסר ים בחמאת עגבניות של שף ינאי ארז | צילום: שרית גופן | סטיילינג: נעה קנריק

אופן ההכנה

1. מחממים במחבת 150 גר' מהחמאה עם השום והמרווה, מוסיפים את היין הלבן, מאדים מעט ומוסיפים את העגבניות. מבשלים במשך 10 דקות ומתבלים במלח ופלפל.

2. במחבת נוספת מחממים את שאר החמאה עם מעט שמן זית, מתבלים את הדג במלח ופלפל וצורבים אותו היטב, ראשית מהצד של העור וכעבור כמה דקות גם מהצד השני. מוסיפים את התרד ומקפיצים קלות.

3. מוזגים את חמאת העגבניות לצלחת ומניחים מעל את הדג ואת התרד.

מתכונים נוספים של הבשלנים של שוק צפון:

1. מרק סובה שויו
2. מרציפן ופנקוטה יוגורט ושקדים
3. סלט קינואה אדומה וסלט סגול
4. שומר קונפי
5. נתח פריים עם עצם ושדרת אסאדו

מימין לשמאל: ינאי ארז (בר דגים), מיכל אנסקי, דן גרשונוביץ (מיזיאקי), אבנר לסקין (רק היום), מור כספי (פרונטו קיוסקו), קדן רוזנר (אטליז קדן- בעיקר בשר) | צילום: שרית גופן | סטיילינג: נעה קרניק
מימין לשמאל: ינאי ארז (בר דגים), מיכל אנסקי, דן גרשונוביץ (מיזיאקי), אבנר לסקין (רק היום), מור כספי (פרונטו קיוסקו), קדן רוזנר (אטליז קדן- בעיקר בשר) | צילום: שרית גופן | סטיילינג: נעה קרניק