קציצות דניס ברוטב טחינה

מתכון לקציצות נפלאות שמתאימות במיוחד לשולחן השבת

88 שיתופים | 132 צפיות

חומרים לקציצות:

  • קילו פילה דניס
  • שתי פרוסות לחם לבן נטולות קרום ושרויות במים
  • חלבון ביצה
  • חצי לימון
  • שני עלי דפנה
  • כפית גרגרי פלפל שחור
  • קליפה מגוררת של חצי תפוז
  • שמן רגיל לטיגון עמוק
  • כף שמן זית
  • חומרים לרוטב:
  • כוס טחינה גולמית
  • שן שום כתושה
  • שמן זית
  • מלח
  • מיץ לימון
  • יוגורט

להגשה:

  • שמן זית
  • אורגנו יבש
  • מיץ לימון

אופן ההכנה:

  1. מניחים את הדגים בסיר בינוני שטוח.
  2. סוחטים פנימה מיץ מחצי הלימון ומוסיפים את חצי הלימון הסחוט לסיר.
  3. מוסיפים עלי דפנה, גרגרי פלפל, כף שמן זית, ומים עד לכיסוי.
  4. מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עשר דקות.
  5. מסננים את הדגים ומניחים אותם בקערה.
  6. בקערה אחרת שמים את הטחינה. טורפים תוך הוספה הדרגתית של מים עד שמגיעים לסמיכות הרצויה (טחינה לבנה, סמיכה אך לא נוזלית). מתבלים בשום, מעט מלח, שלוש כפות יוגורט, כפית או שתיים מיץ לימון, שתי כפות שמן זית. מערבבים היטב ומניחים בצד.
  7. בינתיים הדג התקרר. מפוררים את בשר הדג בידיים. סוחטים את הלחם ומוסיפים לבשר הדג. מוסיפים חלבון ביצה, קליפת תפוז מגוררת, מלח וכף שמן זית. מערבבים היטב ולשים בידיים.
  8. מניחים מחבת עם שמן עמוק על האש. בידיים רטובות צרים מתערובת הדגים קציצות קטנות ומטגנים אותן (ארבע-חמש בכל פעם כדי למנוע התקררות השמן) עד להזהבה. מוציאים מהמחבט ומניחים על נייר סופג.
  9. מחלקים את רוטב הטחינה לצלחות הגשה, מטפטפים עליו כמה טיפות מיץ לימון ומעט אורגנו יבש. מניחים את הקציצות על הרוטב ומטפטפים על כל אחת טיפת מיץ לימון.
  10. מגישים עם לחם לבן פשוט, והמהדרין יניחו במרכז השולחן צלחת עם בצלים ירוקים רעננים ושטופים.